Prvi dio posljednje sezone serije The Crown bit će objavljen 16. novembra
(Izvor: Justin Downing/Netflix)

Prvi dio posljednje sezone serije The Crown bit će objavljen 16. novembra

Posljednja sezona serije Kruna (The Crown) bit će objavljena u dva dijela kasnije ove godine, objavio je Netflix.

Prvi dio šeste sezone historijske TV drame bit će objavljen 16. novembra, a drugi dio slijedi 14. decembra. Serija, uglavnom temeljena na historijskim događajima, prikazuje fikcionaliziranu verziju britanske kraljevske porodice.

 

Netflix je objavio datum izlaska s isječkom koji prikazuje narativ ranijih kraljičinih izjava i razmišljanja o ulozi monarha u zemlji.

Nakon što su prošle verzije „kraljice“, koju glume Claire Foy i Olivia Colman, govorile o svojoj kraljevskoj dužnosti, sadašnja „kraljica“, koju glumi Imelda Staunton, prilazi prozoru gdje njena figura stoji kao silueta pred gomilom razdraganih promatrača.

Peta sezona Krune istraživala je događaje nakon razvoda Charlesa i Diane, uključujući i intervju za BBC koji je Diana imala s novinarom Martinom Bashirom.

Posljednja sezona pokrivat će automobilsku nesreću u Parizu 1997. koja je dovela do smrti Diane, vozača Henrija Paula i Dodija Fayeda. Također se očekuje da će prikazati premijersku dužnost Tonyja Blaira i početku veze između princa Williama i Kate Middleton.

federalna.ba/The Guardian

The crown serija Netflix