Prva večer 8. Festivala klapske pisme Posušje 2022.: Posuški stećak klapi Morbin
(Izvor: Općina Posušje)

Prva večer 8. Festivala klapske pisme Posušje 2022.: Posuški stećak klapi Morbin

Klapa Morbin pobjednik je prve večeri u konkurenciji muških klapa na 8. Festivalu klapske pisme Posušje 2022.

Bračka klapa je u konkurenciji osam muških klapa bila najbolja po ocjenama stručnog žirija, a Posuški stećak u ruke im je uručila Borjana Krišto, zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Drugo mjesto osvojila je klapa Ferata KUDŽ-a Filip Dević. Nagradu im je uručio Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Treća klapa po izboru žirija bila je klapa Concordia, a nagradu im je predala Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH.

Nagrada publike – Bura ove je godine otišla u ruke klape Ferata KUDŽ-a Filip Dević, koja iz Posušja ove godine nosi dvije nagrade, a uručila ju je Suzana Serdarušić ispred poduzeća KTM Brina.

U iznimno jakoj konkurenciji nastupili su klapa Concordia, klapa Ero, klapa Grga, klapa Krijanca, klapa Ferata KUDŽ-a Filip Dević, klapa Morbin, klapa Valdibora i klapa Zvizdan.

U stručnom žiriju sjedili su maestro Joško Ćaleta, prof. Marko Rogošić, prof. Ivica Kaleb te prof. Terezija Kusanović.

Danas se održava druga večer, kad će se saznati koja će se od dvanaest ženskih klapa okititi titulom najbolje na ovogodišnjem festivalu.

federalna.ba/Fena

Klapska pisma Festival klapske pisme Posušje Posušje BiH kultura