U Banjoj Luci protest opozicije: Neće se dozvoliti ponižavanje NSRS-a

Na platou ispred Narodne skupštine Republike Srpske večeras su se okupili građani i narodni poslanici te drugi funkcioneri stranaka koje predstavljaju opoziciju.

Na ovoj "skupštini na otvorenom", kojoj je prisustvovao  veliki broj građana, istaknuto je da je NSRS otuđena od nekolicine pojedinaca te da se ponižava i da je "dosta više".

Od vladajuće većine se traži da što prije održi tematsku sjednici na kojoj će biti razgovarano o realizaciji zaključaka NSRS koji su doneseni prije dva mjeseca.

Poslanik  PDP-a u Narodnoj skupštini  Igor Crnadak i narodni poslanik  Nebojša Vukanović, istakli su da je na djelu izdaja i poniženje RS-a, te da žele sačuvati dostojanstvo Narodne skupštine RS.

Crnadak je naglasio kako SNSD dest godina trguje sa donesenim zaključcima NSRS-a.

- Rekli smo ovaj put dosta, ne može više. Za PDP Republika Srpska je na prvom mjestu, nećemo dozvoliti da se narod okuplja oko jednog čovjeka – kazao je, pored ostalog, Crnadak i pozvao na održavanje sjednice na kojoj će biti razmatrano kršenje zaključaka NSRS.

U tom smislu je Vukanović podsjetio da je Narodna skupština RS prije dva mjeseca usvojila odluku da se na nivou BiH neće usvojiti bilo koji zakon dok se ne usvoje izmjene i dopune Zakona o Ustavnom sudu BiH, a učinjeno je suprotno.

-  Mislim da je krajnje vrijeme da se narod digne i da svoj glas protiv gaženja i ponižavanja Narodne skupštine RS – kazao je Vukanović.

Vukota Govedarica, poslanik SDS-a u NSRS kazao je da neće odustati od  posebne sjednice NSRS gdje će se  razgovarati o kršenju zakona.

Policijska uprava Banja Luka donijela je rješenje o zabrani javnog okupljanja opozicionih zastupnika NSRS ispred Skupštine, ali su oni ipak, sa pristojne udaljenosti u parku održali 'sjednicu na otvorenom' i tom prilikom razgovarali sa građanima.

federalna.ba/Fena

protest Banja Luka Banjaluka opozicija RS
Ramiz Salkić Banjaluka Dan državnosti Bosne i Hercegovine
0 26.11.2023 17:37
Banja Luka Dan državnosti Bosne i Hercegovine
0 25.11.2023 21:16
Dragan Čović Davor Pranjić Banja Luka Banjaluka položaj Hrvata
0 25.11.2023 16:57
Banja Luka okupljanje 25. novembar
0 23.11.2023 13:37
Johann Sattler ekonomska reforma Banja Luka
0 22.11.2023 12:36