"Protekcija" najbolja predstava na 19. Festivalu "Mostarska liska"
(Izvor: AA)

"Protekcija" najbolja predstava na 19. Festivalu "Mostarska liska"

Ceremonijom zatvaranja u Narodnom pozorištu Mostar okončano je 19. izdanje festivala komedije “Mostarska liska“. Odlukom stručnog žirija pod predsjedanjem Emira Hadžihafizbegovića, a koji su činili i Velimir Pšeničnik – Njirić te Zoran Rakočević, najboljom predstavom (grand prix) proglašena je “Protekcija“ u izvedbi ansambla Narodnog pozorišta Sarajevo, prema tekstu Branislava Nušića, a u režiji Kokana Mladenovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Najbolji glumac odlukom ovog žirija je Nikola Milojević iz Kragujevca, koji je ostvario ulogu u predstavi “Revizor“, dok je najbolja glumica Belma Lizde – Kurt za ulogu u predstavi “Lutka“, Pozorišta mladih Sarajevo.

Posebno priznanje – specijalna nagrada za mladog glumca, pripala je glavnom glumcu u predstavi “Protekcija“ Dini Bajroviću.

Kokan Mladenović, reditelj predstave “Protekcija“, nagrađen je velikom liskom za najbolju režiju.

Žiri medija u sastavu Adrijana Gavrić, Adnan Demić i Cvita Kusić veliku lisku uručio je predstavi “Protekcija“, Narodnog pozorišta Sarajevo.

“Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“, najbolja je predstava prema sudu žirija publike u sastavu Nada Dalipagić, Asja Kuko i Sarah Sarić.

Nakon uručenja priznanja upriličena je “Večer glomazne poezije“ u izvedbi Ramba Amadeusa. Festival je zatvoreni proglasila Radmila Komadina, glavna savjetnica u Gradskoj upravi Mostara.

federalna.ba/AA

Mostarska liska Protekcija
Mostarska liska Mostar
0 27.05.2023 10:23
Mala liska Mostarska liska
0 24.05.2023 08:32
Mostarska liska festival komedije Mostarska liska Nusmir Muharemović Snežana Vidović
0 21.05.2023 10:07
Mostarska liska Psihopate
0 19.05.2023 20:59