"Prosvjeta" dodijelila stipendije za 97 učenika i studenata
(Izvor: federalna.ba/Kristina Marković)

"Prosvjeta" dodijelila stipendije za 97 učenika i studenata

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta„ Gradski odbor Mostar danas je dodijelilo godišnju stipendiju „Vladimir Ćorović“. Nagrađeno je ukupno 97 učenika i studenata iz cijele Hercegovine.

Prosvjetina stipendija osnovana je 2016. godine. Prve tri godine konkurirati su mogli isključivo učenici i studenti iz Mostara, no nakon toga priliku su dobili svi zainteresirani iz cijele Hercegovine,  kao poticaj da uče i grade svjetliju budućnost u svojoj zemlji. Stipendijski fond ove godine iznosi 80.000 KM i prikupljen je uz pomoć 71 donatora iz cijelog svijeta.

Broj stipendista raste iz godine u godinu, ali i broj donatora koji žele stipendirati nadarenu djecu Hercegovine.

„Ono što naročito želimo podsticati kroz ovu stipendiju, jeste to, da svi oni gaje izuzetne vrline, kako biti dobar čovjek, kako poštovati i njegovati svoju tradiciju ,zajedništvo ali poštovati druge i drugačije, što je zapravo i osnov naše vjere“, pojašnjava Sanja Bjelica Šagovnović vd predsjednika SPKD Prosvjeta GO Mostar.

Gorica Biberdžić dobitnica stipendije kaže : “Ovo je veliko iskustvo za mene, zato što prvi put sam konkurisala za stipendiju i velika je radost što sam je osvojila. To je veliki poticaj za mene u mom daljem radu i učenju“

Dobitnica stipendije Milica Vojičić kaže : „Posebno je teško u vrijeme korone, ljudi gube poslove i sve se mijenja. Ova stipendija je poticaj i priznanje za moje učenje“.

federalna.ba/Kristina Marković

Prosvjeta stipendija
SPKD Prosvjeta Prosvjeta
0 07.01.2024 12:27
SPKD Prosvjeta Prosvjeta božićni koncert Božić koncert
0 05.01.2024 21:22
Prosvjeta SPKD Prosvjeta SPКD "Prosvjeta" Srpsko prosvjetno kulturno društvo Prosvjeta Mostar
0 30.04.2023 21:59
Benjamin Mehanović stipendija Turska Sirija potres zemljotres
0 17.03.2023 20:28