Pronađeno vozilo turskog državljanina za kojim se traga
(Izvor: federalna.ba/Admir Pripoljac)

Pronađeno vozilo turskog državljanina za kojim se traga

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, vozilo koje je bilo predmet potrage zbog dvostrukog ubistva jučer u Zenici, pronađeno je jutros u mjestu Grablje općina Busovača.

Policija traži pomoć u pronalasku osumnjičenog za ubistvo u Zenici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je od građana zatražilo pomoć u pronalasku izvršioca krivičnog djela ubistva. Naime, danas je oko 09.30 sati u Zenici, u ulici Nikole Tesle, nepoznata osoba, upotrebom hladnog oružja, nanijela povrede osobi inicijala O.R...

Kako saznajemo, jake policijske snage MUP-a ZDK i SBK po pronalasku vozila krenule su u opsežnu potragu za turskim državljaninom Caner (Fuat) Taylanom, za kojeg se sumnja da je jučer ujutro, u ulici Nikole Tesle u Novoj Zenici, ubio Zeničane Ramiza Odobašića i Arslana Mujića.

Ubijeni Odobašić i Mujić, navodno, bavili su se prodajom deviza pa se sumnja da je upravo to bio razlog njihovog sastanka s ubicom. 

Policija je sinoć, uz dozvolu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, objavila i sliku osumnjičenog Taylana, koji ima prebivalište u Zenici. Sumnja se da je Taylan, nakon počinjenog krivičnog djela, pobjegao bijelim kombijem te da je imao pomoć još jedne osobe.

Apelira se na građane da ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u pronalasku i lociranju osobe, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449-250 u Operativnom centru Uprave policije MUP-a ZDK. U potragu su uključene i druge policijske agencije te Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine.

federalna.ba/Admir Pripoljac

vozilo Dvostruko ubistvo Zenica
Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta Zenica
0 27.01.2021 17:16
radio Federalni radio Radio Federacije BiH Otvoreni program Dan sjećanja na žrtve Holokausta Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta holokaust Zenica webinar
0 27.01.2021 16:21
Sakib Mahmuljin Zenica skup podrške
0 27.01.2021 12:31
Zenica izložba rak grlića materice prevencija
0 26.01.2021 19:07