javljanje Azre Delmanović-Avdić (Federacija danas)

Pronađeno beživotno tijelo ženske osobe u Lipnici kod Tuzle

U mjesnoj zajednici Lipnica kod Tuzle danas oko 12 sati pronađeno je beživotno tijelo ženske osobe, a preliminarni rezultati istrage ukazuju na krivično djelo ubistva. 

- Dežurna služba PS Zapad obaviještena je od strane građanina da se njegovi prijatelji S.B. i E.S.T., nastanjeni u Lipnici, grad Tuzla, ne javljaju na njegove telefonske pozive, te da mu se neposredno prije ove prijave policiji, javio na video poziv E.S.T., inače strani državljanin, gdje je uočio da je isti krvav i da u krevetu leži S.B., te je zatražio intervenciju policije - navode u Upravi policije MUP-a TK. 

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad i Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla, te je izvršen nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili imenovani, gdje su zatečeni beživotno žensko tijelo S.B., čiju smrt je na mjestu događaja konstatovao dežurni ljekar Doma zdravlja Tuzla i muškarac E.S.T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka, koji je prevezen u JZU UKC Tuzla radi pružanja medicinske pomoći.

Na mjestu događaja nalaze se dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a, te se se preduzimaju sve dalje mjere i radnje po nalogu tužioca.

federalna.ba/Fena

Tuzlanski kanton Lipnica Grad Tuzla