Promovirano 209 diplomanata Filozofskog fakulteta SUM-a

Promovirano 209 diplomanata Filozofskog fakulteta SUM-a

Na svečanoj dodjeli diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostar, održanoj u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, promovirano je 209 diplomanada od kojih su 104 prvostupnika i 105 magistara struke.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić kazao je kako su studenti do svog zasluženog uspjeha stigli zahvaljujući upornosti i razumu te da je ovo tek početak cjeloživotnog obrazovanja, priopćeno je s mostarskoga sveučilišta.

"Studiji Filozofskog fakulteta su vrsta našeg DNK-a, jedan su od glavnih nositelja istinskih društvenih i obrazovanih vrijednosti. Filozofski fakultet je duša Sveučilišta u Mostaru. Svi zaposlenici čine stožerni stup SUM-a. Vi ste lider u oblikovanju društvene svijesti", kazao je rektor Tomić.

Objasnio je kako je nezamislivo društvo bez nastavnika i profesora materinskog jezika, povjesničara, logopeda, socijalnih radnika, politologa, novinara, arheologa, povjesničara umjetnosti, psihologa, bibliotekara, stručnjaka za odnose s javnošću...

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivica Musić je naglasio kako "unatoč teškim vremenima egzistencijalne strepnje optimizam i nada u našoj svijesti trebaju zaživjeti jače i prkosnije nego ikada".

Istaknuo je kako je slogan Filozofskoga fakulteta "prozor u prošlost, vrata u budućnost".

"'Vrata u budućnost' znači da našim studentima želimo ponuditi suvremeno, moderno i cjelovito obrazovanje čiji će krajnji rezultat biti kompletan i kompetentan stručnjak, ali i intelektualac koji svoje stručno znanje znade staviti u širi kontekst i oploditi ga spoznajama iz drugih područja ljudskog znanja", naglasio je Musić.

federalna.ba/Fena

Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru diplomanti promocija
Dževad Karahasan Uvod u lebdenje roman promocija
0 30.06.2022 19:00
Hrvati BiH Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru Mostar
0 30.06.2022 16:25
knjiga promocija BiH muzika
0 16.06.2022 16:14
Dario Mehmedović promocija Muhamed Mujić Mostarska zlatna kopačka
0 17.05.2022 10:25
promocija muzički spot Tuzla
0 13.05.2022 14:09