Promijenjen format play-offa ABA lige, igra se po pravilima FIBA
(Izvor: aba-liga)

Promijenjen format play-offa ABA lige, igra se po pravilima FIBA

Skupština košarkaške ABA lige promijenila je format takmičenja za predstojeću sezonu, pa će u play-offu igrati šest ekipa, od kojih će se najbolje dvije iz ligaškog dijela direktno plasirati u polufinale, a preostale četiri ići će u razigravanje.

Kako je saopšteno, tokom Skupštine ABA lige održane u ponedjeljak putem interneta, doneseno je niz odluka u cilju nesmetanog početka sezone i daljeg jačanja i unaprjeđenja takmičenja.

Usvojene su propozicije takmičenja za sezonu 2021/2022, od koje će se sva takmičenja pod nadležnošću ABA lige igrati po pravilima FIBA.

Dvije najbolje ekipe iz ligaškog dijela plasiraće se direktno u polufinale, a preostala četiri učesnika play-offa razigravaće za plasman u polufinale. Prema novom sistemu, trećeplasirani će igrati protiv šestoplasiranog, a četvrtoplasirani protiv petoplasiranog, u seriji na dvije pobjede.

Kao i do sada, polufinale play-offa će se igrati na dvije pobjede, a finale na tri.

Takodje, Skupština je odlučila da se specijalne pozivnice za učešće u Drugoj ABA ligi ne naplaćuju i da se dodijele Zlatiboru i Širokom,čime je uz prethodno potvrdjenih 12 klubova kompletiran sastav te lige u predstojećoj sezoni.

Odlučeno je i da se izadje u susret molbi Košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije i pomjeri deveto kolo ABA lige, kako bi reprezentacije imale više vremena za pripremu za obaveze u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

federalna.ba/Beta

ABA Liga košarka
sport košarka Dušan Ivković komemoracija
0 20.09.2021 18:56
košarka Dušan Ivković
0 16.09.2021 10:10
NBA košarka Toni Kukoč
0 12.09.2021 20:15
NBA košarka Covid19 vakcinacija
0 02.09.2021 11:14