videoprilog Amera Ahmića (Dnevnik 2 - Sport)

Pripreme košarkaške reprezentacije, ipak, počinju za dva dana na Vlašiću

Iako je sve još upitno, pripreme košarkaške reprezentacije, ipak, počinju za dva dana na Vlašiću. U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Zmajevi će 24. augusta igrati protiv Crne Gore, a 3 dana kasnije sa Francuskom.

To će ujedno biti posljednji mečevi našeg nacionalnog tima pred nastup na Evropskom prvenstvu, koje se održava od 1. do 18. septembra. Reprezentacija BiH nalazi se u Grupi B, sa selekcijama Njemačke, Litvanije, Francuske, Mađarske i Slovenije.

Selektor Adis Bećiragić je uputio pozive igračima na koje računa u dvije naredne utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, kao i na predstojećem Eurobasketu. Bećiragić se prilikom odabira igrača za nadolazeće duele odlučio da na poziciju “stranca” dovede Amerikanca Johna Robersona. On je dobio priliku ispred Luke Garze i Amara Alibegovića, koji, prema Bećiragićevim riječima, na pozicijama koje igraju imaju prejaku konkurenciju.

Iz našeg tabora ističu da se naš tim neće fokusirati na snagu i kvalitet protivnika nego se spremati za bespoštednu borbu na terenu.

federalna.ba

košarka reprezentacija Adis Bećiragić