Prijedorčanima sada najpotrebniji isušivači i pumpe

Iza stanovnika Prijedora je besana noć. Naime, zbog obilnih padavina sinoć je oko 200 kuća i pomoćnih objekata poplavljeno. Najviše su pogođena naselja Vrbice i Topolik, gdje se izlila rijeka Miloševica te ulica Slavka Rodića. Pričinjena je materijalna šteta, ali nije bilo potrebe za evakuacijom. Danas se voda na većini mjesta povukla.

„Razlog svega toga je bila jaka kiša koja je padala kao nikad u životu. Ta kiša je prouzrokovala da svi šahtovi koji su bili na ovom terenu nisu mogli primiti toliku vodu. Šahtovi koji su bili kod dvorane zatvoreni su i voda je došla na cestu za 15 minuta“, priča Goran Atelj, stanovnik Ulice Slavka Rodića.

Mještani naselja Vrbice su nam rekli da su poplave u tom mjestu česte.

„Danas su nešto manje štete. 2014. je bila katastrofa. A ovo je samo ljudska nemarnost. Ljudima se samo obećava, a na kraju niko ništa ne radi samo se pokupe glasovi“, kaže Dragan Timarac, stanovnik naselja Vrbice.

Danas se voda na većini mjesta povukla i sad su najpotrebniji isušivači i pumpe.  

„Od 4:00 sata jutros je počela polako normalizacija, pad rijeke Miloševice i njeno povlačenje u korito. Sada je stanje na terenu takvo da su svi vodotoci u koritima. Međutim, ima mnogo razlivene vode po prirodnim depresijama, oko kuća u dvorištima i upravo su sad zadaci na prepumpavanjima te vode u kanalizacioni sistem“, ističe Draško Đenadija, viši stručni saradnik za poslove Civilne zaštite Prijedor.

„Nažalost, ima dosta kuća u koje je voda ušla. Ima dosta dvorišta koja su poplavljena. Štete ćemo znati nakon što komisija koju smo formirali sačini detaljan zapisnik“, navodi gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor.

U slučaju novih padavina u poplavljenim naseljima postavljeni su nasipi i vreće sa pijeskom, a interventne službe su u pripravnosti.

federalna.ba

Prijedor poplava
stradala djeca Prijedor Udruženje Komisija bijelih traka
0 18.08.2023 10:24
Hrvatska Drava poplava
0 11.08.2023 10:03
Slovenija pomoć poplave poplava
0 07.08.2023 20:47
Slovenija poplava poplave pomoć
0 07.08.2023 18:16
Agencija Pozitiv Prijedor Sabina Mujikć oluja Žepa
0 06.08.2023 22:58