Prijedor: Policijski službenici postupaju po prijavi Islamske zajednice

Prijedor: Policijski službenici postupaju po prijavi Islamske zajednice

Iz Policijske uprave Prijedor saopćeno je da policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnog djela "oštećenje i oduzimanje tuđe stvari" koje je počinjeno tokom noći u Prijedoru, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, na štetu Islamske zajednice.

Oskrnavljene zastave na ulazu u Čaršijsku džamiju i Šehidsko mezarje u Prijedoru

Na ulazu u Čaršijsku džamiju i Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Prijedor jutros oko 4.00 sati slomljen je bajrak i potrgane se državna i zastava Islamske zajednice. Također, potrgane su zastave i na Šehidskom mezarju "Skela" u Zagradu. Predsjednik Medžlisa Prijedor i mutevelija džemata...

Kako stoji u saopćenju, Policijskoj upravi prijavljeno je da ispred Čaršijske džamija u Prijedoru i mezarja Skela nedostaju zastave Islamske zajednice.

Dodaje se da je o svemu obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu "oštećenje i oduzimanje tuđe stvari".

"Na području grada Prijedora u ovoj godini nije zabilježen nijedan napad na povratnike, niti su takvi događaji prijavljeni policiji, kako su to objavili pojedini mediji Federacije BiH", navodi se u saopćenju iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaje se da ova uprava u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i drugim subjektima na lokalnom nivou učestvuje u realizaciji Akcionog plana prevencije incidenata i krivičnih djela počinjenih iz mržnje i predrasuda na području grada Prijedora i osuđuje svaki vid pokušaja dizanja nacionalnih tenzija plasiranjem netačnih informacija u javnost.

federalna.ba

Prijedor Zastava zastave
Prijedor minimalac minimalna plata minimalna plaća
0 09.02.2024 17:24
Bistrica Udruga žena Bistrica Prijedor tužba
0 26.01.2024 18:51
Omer ef. Redžić Prijedor Rezime
0 18.01.2024 18:18
Tužilaštvo BiH ratni zločin Briševo Prijedor
0 30.12.2023 12:13