Prijateljska utakmica svećenika Vrhbosanske nadbiskupije i reprezentacije 'Ilmijje'

Prijateljska utakmica svećenika Vrhbosanske nadbiskupije i reprezentacije 'Ilmijje'

U okviru obilježavanja 110. godišnjice Udruženja "ilmijje" Islamske zajednice (IZ) u BiH, u srijedu je u KSC-u Skenderija odigrana revijalna utakmica u malom nogometu između reprezentacije "Ilmijje" i reprezentacije svećenika Vrhbosanske nadbiskupije.

Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini, koji je bio nazočan kao izaslanik reisu-l-uleme, izjavio je kako je ovo upravo implementacija jedne tradicije i kulture življenja na ovim prostorima i da mu je izrazito drago da se građani Bosne i Hercegovine druže u različitim prilikama i situacijama.

"Mislim da je rukovodstvo Udruženja ilmijje napravilo jako dobru stvar što je uspjelo organizirati ovaj susret između imama i svećenika. Nekada smo i mi u učeničkim danima također imali sportske susrete s našim kolegama iz Katoličke i Pravoslavne Crkve iz njihovih bogoslovija. Radostan sam što večeras u Sarajevu potvrđujemo tu kulturu življenja na ovim prostorima", kazao je Smajlović, prenosi u četvrtak agencija KTA.

Vrhbosanski nadbiskup metropolita i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić čestitao je Udruženju ilmijje ovaj veliki jubilej, kazavši kako ga raduje što Udruga toliko godina traje.

"Raduje me ovaj večerašnji susret i prilika gdje se pokazalo da prijateljstvo nije samo moguće nego da i stvarno postoji. Cijeli ovaj događaj bio je u službi promicanja prijateljstva, suradnje, tolerancije, dogovora i dijaloga", rekao je mons. Vukšić.

federalna.ba/Fena

prijateljska utakmica Vrhbosanska nadbiskupija Udruženje Ilmijja
Vrhbosanska nadbiskupija monsinjor Tomo Vukšić Biskupska konferencija BiH
0 14.07.2023 14:35
Vrhbosanska nadbiskupija Sirija Turska pomoć zemljotres
0 06.03.2023 19:16
Vrhbosanska nadbiskupija Turska Sirija pomoć
0 18.02.2023 20:04
FK Željezničar Vardar prijateljska utakmica
0 10.11.2022 10:34
prijateljska utakmica Rusija-BiH
0 31.10.2022 12:31