Premijerka i ministrice ZDK upriličile prijem za Amela Tuku i Mesuda Pezera

Premijerka i ministrice ZDK upriličile prijem za Amela Tuku i Mesuda Pezera

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić, zajedno s ministricom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženkom Subašić i ministricom finansija Dženanom Čišijom, upriličila je prijem za Amela Tuku i Mesuda Pezera, atletičare Atletskog kluba Zenica koji nastupaju na Svjetskom prvenstvu u atletici u Budimpešti od 19. do 27. augusta.

Bacač kugle Mesud Pezer danas putuje u mađarsku prijestolnicu, dok će bh. ponajbolji srednjoprugaš Amel Tuka put Budimpešte krenuti ovog vikenda.

Mehmedić je pružila podršku zeničkim atletičarima i poželjela uspješan nastup na SP-u.

- To što ćete nastupiti na SP-u je velika stvar za naš grad i kanton i sve nas činite ponosnim. Vlada i građani su uz vas i nadam se da ćete imati zapažen nastup na ovom prvenstvu - rekla je Mehmedić.

Amel Tuka je zahvalio na prijemu i podršci Vlade ZDK-a, rekavši da mu ta podrška puno znači jer pokazuje da društvo prepoznaje pozitivne vrijednosti. Pozvao je institucije da nastave podržavati sport, a pogotovo mlade sportske nade kojima je ta podrška dodatni motiv za postizanje još boljih rezultata.

Subašić je naglasila da su sport i mladi u fokusu ove vlade, a što je pokazala povećanjem izdvajanja za sport na 1,6 miliona KM.

Najavila je da će resorno ministarstvo predložiti Vladi da na sjednici ove sedmice odobri finansijsku podršku za učešće Tuke i Pezera na SP-u i pripreme za predstojeća takmičenja, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

federalna.ba/Fena

Amel Tuka Mesud Pezer ZDK