Sjednica u drugoj polovini juna, dio dnevnog reda će se odnositi na energetiku

Sjednica u drugoj polovini juna, dio dnevnog reda će se odnositi na energetiku

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana u drugoj polovini ovog mjeseca i velika je vjerovatnoća da će se dio dnevnog reda odnositi na energetiku, rečeno je Feni iz Parlamenta.

Junska sjednica ovog doma najavljena je i nakon sastanka održanog posljednjeg dana maja u sjedištu Federalnog parlamenta u Sarajevu.

Kako je rečeno, cilj je ostvariti bolju koordinaciju federalne zakonodavne i izvršne vlasti, odnosno Vlade i Parlamenta, a jedna od poruka u izjavama učesnika je i da će sjednice Predstavničkog doma biti češće nego dosad.

Učesnici su bili iz oba parlamentarna doma, iz stranaka aktuelne parlamentarne većine, kao i predstavnici Federalne vlade. Prisustvovali su i dvoje članova izvršnog rukovodstva Federacije BiH, predsjednica Lidija Bradara i potpredsjednik Igor Stojanović, dok drugi potpredsjednik FBiH Refik Lendo nije bio pozvan.

On to smatra diskriminacijom organizatora, prekoračenjem službenog položaja i ovlaštenja, prenijeli su mediji nakon sastanka, kao i izjavu potpredsjednika FBiH Igora Stojanovića iz čijih riječi proizlazi da Lendo i Stranka demokratske akcije nisu dio većine, zbog čega nisu dobili poziv.

federalna.ba/Fena

Zastupnički dom Predstavnički dom Parlament FBiH
Predstavnički dom Prijedlog zakona o vanjskim poslovima
0 21.09.2023 07:48
Predstavnički dom Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH Prijedlog zakona o organizaciji tržišta vina BiH
0 28.08.2023 17:33
Dom naroda Parlament FBiH Zakon o zaštiti civilnih žrtava rata FBiH
0 31.07.2023 22:37
set energetskih zakona Dom naroda Parlament FBiH
0 31.07.2023 18:31
Mario Karamatić Zastupnički dom Predstavnički dom
0 25.07.2023 22:16