Predstavnički dom PFBiH raspravljao o zaključku Etičke komisije o istupu poslanika Karamatića

Predstavnički dom PFBiH raspravljao o zaključku Etičke komisije o istupu poslanika Karamatića

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH večeras je više sati trajala rasprava o istupu poslanika Marija Karamatića, te o zaključku koji je tom domu predložila Etička komisija.

Etička komisija je zaključkom predložila da se poslaniku Mariju Karamatiću izrekne mjera javnog ukora. Također, predsjedavajućoj Predstavničkog doma je predloženo postupanje po članu Etičkog kodeksa, tj. udaljavanje poslanika Karamatića sa četvrte redovne, odnosno današnje sjednice tog doma.

Predsjednik  Etičke komisije Ivica Šarić (SDA) rekao je da je komisija na zahtjev dopredsjedavajuće Predstavničkog doma Edine Gabele i nekoliko poslanika o kršenju Etičkog kodeksa i nedoličnog ponašanja na sjednici tog doma održala svoju prvu vanrednu sjednicu, usvojila taj zaključak i zatražila da se o njemu izjasni taj dom.

Istup poslanika Marija Karamatića (HSS) na sjednici izazvao je reagiranje poslanika, a predsjedavajuća Marinković-Lepić mu je izrekla dvije opomene.

Karamatić je tokom rasprave uzeo riječ i zatražio prekid sjednice da bi išao, kako je kazao, "gledati Zrinjski sa slobodne teritorije".

federalna.ba/Fena

Mario Karamatić Zastupnički dom Predstavnički dom
Predstavnički dom Zastupnički dom Nenad Nešić
0 16.07.2024 18:56
dvojno državljanstvo Denis Zvizdić Zastupnički dom Predstavnički dom
0 16.07.2024 18:47
Zastupnički dom Predstavnički dom
0 16.07.2024 17:59
Predstavnički dom Zastupnički dom budžet proračun
0 16.07.2024 16:40