videoprilog Amera Ahmića (Federacija danas)

Predstavljamo Rukometni klub Bosna Sarajevo

Rukometni klub Bosna Sarajevo sigurnim korakom ide ka plasmanu u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Provjerili smo kako izgleda trening Studenata.

Bosna postiže izvanredne rezultate. Nekadašnji rukometni gigant, osvajač Kupa kupova 2006. godine, i višestruki osvajač prvenstva Bosne i Hercegovine, u Prvoj ligi Federacije u 15 odigranih susreta bilježi 15 pobjeda.

“Mi smo pravili ekipu za baraž koji se igra za ulazak u Premijer ligu i imali jako dobru ekipu. Ono što je jako bitno istaći je da je kompletna ekipa ostala na okupu i samim tim smo ekipa bez premca u Federalnoj ligi Jug - ekipa smo koja ima i glavu i rep. Ovaj rezultat od 15 utakmica i 15 pobjeda, sa gol razlikom +175, realno je stanje na tabeli i na terenu. Mi hoćemo i do kraja da ostanemo neporaženi”, kaže Zuhdija Korkarić, šef Stručnog štaba ORK Bosna.

Faruk Vražalić jedan je od igrača: “Planiramo da zadržimo ovaj skor, da imamo sve pobjede u Prvoj ligi Federacije. Moram pohvaliti ekipe Međugorja i Izviđača, sviđa mi se njihov rad i razvoj mladih igrača. Oni su pružili dosta dobar otpor. Ove ostale ekipe nadam se da će biti bolje i, naravno, Goražde, koje je drugo na tabeli i isto ima bivših igrača koji su igrali u Premijer ligi i koji su pružili dobar otpor i koji su pružili mogućnost da se nadigravamo s njima”.

Pet kola do kraja prvenstva Rukometni klub Bosna osigurao je plasman u Premijer ligu. Kapiten i trener kluba podijelili su svoja očekivanja.

“Mi bismo željeli da igramo značajnu ulogu – da budemo jedan stabilan prvoligaš. Ali ćemo pokušati više od toga. Na titulu je vrlo teško ići, ali da ćemo biti jedan ozbiljan tim koji se takmiči u Premijer ligi - to hoćemo sigurno”, poručuje Korkarić.

Kapiten Muhamed Toromanović ističe da je riječ o procesu: “Počeli smo od neke nule, idemo ka nekoj jedinici, to je Premijer liga, pa ćemo pokušati u toj prvoj sezoni da se izborimo za Evropu. Ne kažem da ćemo osvojiti prvenstvo, nego da pokušamo izboriti te prve tri-četiri pozicije. Tim putem da pokušamo napraviti taj neki renome. Ovo je grad studenata, treba privući još omladine i na tome graditi neku budućnost”.

"Studentima" želimo da zadrže savršen rezultat, te da u Premijer ligi Bosne i Hrecegovine Rukometnom klubu Bosna vrate stari sjaj.

federalna.ba

Rukomet
Nebojša Bojić Rukomet Celje
0 29.03.2021 10:01
Rukomet Sloboda Iskra
0 20.03.2021 16:21
Rukomet Sloboda Krivaja
0 17.03.2021 20:33
Admir Ahmetašević Rukomet
0 15.03.2021 17:01