Predstave iz BiH i Srbije obilježile treći dan 9. Juventafesta

Predstave iz BiH i Srbije obilježile treći dan 9. Juventafesta

Trećeg dana 9. internacionalnog festivala srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest odigrane su predstave „Ko je meni Antigona‟ i „Most‟.

U Centru kulture i mladih Općine Centar, OJ Jelićeva, glumačka skupina Teleport teatar i Omladinske pozorišne scene Paraćin iz Srbije na interesantan način dovela je u vezu prošlost i sadašnjost.

Predstava „Most‟ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, za koju režiju potpisuju Miroljub Mijatović i Ermina Nišić, odigrana je u Pozorištu mladih Sarajevo prikazujući simpatiju dvoje mladih kojima polazi za rukom izmiriti seljane sukobljene zbog porušenog mosta.  

Posljednja predstava koja se našla u selekciji ovogodišnjeg Juventafesta je „Životinjska farma‟, kojom će se za Grand Prix i Specijalnu nagradu žirija boriti članovi Omladinskog pozorišta DADOV iz Srbije. Na sceni Pozorišta mladih Sarajevo bit će odigrana u subotu, 11. septembra.

Tokom Festivala, kao i prethodnih godina, organizirana je radionica za profesore i mentore, te radionice maske, savremenog plesa, lutkarstva i Forum teatra za srednjoškolce učesnike festivala.

Prezentacijom njihove kreativnosti i mašte nastale za samo nekoliko dana i svečanom ceremonijom u nedjelju, 12. septembra u Pozorištu mladih Sarajevo bit će zatvoren internacionalni festival srednjoškolskog teatarskog stvaralaštva Juventafest.

federalna.ba/Fena

Juventafest
Juventafest Pozorište mladih Pozorište mladih Sarajevo
0 12.09.2021 11:33
Juventafest
0 06.09.2021 21:08
Juventafest Sarajevo Daria Lorenci Flatz
0 01.09.2021 18:38