Predstava 'To nikad nigdje nije bilo' otvara PrizrenFest

Predstava 'To nikad nigdje nije bilo' otvara PrizrenFest

PrizrenFest, novi pozorišni festival na otvorenom, bit će održan u Prizrenu od 31. jula do 4. augusta.

Narodno pozorište Sarajevo zabilježit će gostovanje u Prizrenu na novom internacionalnom teatarskom festivalu PrizrenFest sa predstavom „To nikad nigdje nije bilo“ rađenoj po motivima romana Tvrtka Kulenovića „Istorija bolesti“, u režiji Dine Mustafića, za koju je adaptaciju i dramatizaciju uradio Darko Lukić, dramaturgiju potpisali Vedrana Božinović i Darko Lukić.

Predstava „To nikad nigdje nije bilo“ otvorit će festival u nedjelju, 31. jula, u kinu Lumbardhi, sa početkom u 21:00 sat, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

U predstavi igraju: Slaven Vidak, Vedrana Božinović, Aldin Omerović, Kaća Dorić, Ermin Sijamija, Emina Muftić, Dino Bajrović, Merima Lepić Redžepović, Mona Muratović, Belma Salkunić, Mak Čengić, Helena Vuković, Hana Zrno i Adnan Salihović.

U sklopu prvog izdanja PrizrenFesta bit će izvedeno devet pozorišnih predstava s Kosova, iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Turske, Italije i Rumunije.

Pozorišni festival na otvorenom bit će održan na nekim od najznačajnijih kulturnih i historijskih prostora u Prizrenu, uključujući Kino Lumbardhi, Prizrenski dvorac i Trg Prizrenske lige.

federalna.ba/Fena

 

PrizrenFest To nikad nigdje nije bilo
To nikad nigdje nije bilo predstava
0 23.02.2021 11:19