Predstava 'Gidionov čvor ' gostuje u Trebinju
(Izvor: Fesitval MESS)

Predstava 'Gidionov čvor ' gostuje u Trebinju

Predstava "Gidionov čvor" u režiji Selme Alispahić uz podršku Vlade Švicarske ima bosanskohercegovačku turneju te je do sada, u okviru tog projekta, imala pet izvođenja u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru. Sljedeće gostovanje ove predstave bit će održano u subotu, 24. februara u Kulturnom centru Trebinje, saopćeno je iz Internacionalnog teatarskog festivala MESS.

U maju ove godine u Pozorištu mladih Sarajevo premijerno je izvedena predstava "Gidionov čvor". U pitanju je projekat realizovan u koprodukciji Scene MESS, Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja "Intermezzo".

Ova predstava se bavi gorućim pitanjima i problemima koji se tiču školskog sistema, slobode izražavanja, vršnjačkog nasilja, kreativne slobode, utjecaja nastavnika, uloge roditelja, odgovornosti i jednih i drugih.

Ekipa predstave obraća se svima sa željom da potakne čitavu zajednicu, roditelje i prosvjetne radnike da se ozbiljnije pozabave problemom vršnjačkog nasilja te da razgovorima sa djecom pokušaju prevenirati potencijalne probleme. Za svaku predstavu bit će napravljena anketa čiji cilj je da učenici podijele svoja iskustva o vršnjačkom nasilju, bilo da su bili njegovi svjedoci ili da su ga sami doživjeli.

U predstavi "Gidionov čvor" igraju Selma Alispahić i Helena Vuković.

Muziku za predstavu je radio Zoran Predin, dramaturg predstave je Adnan Lugonić, a za kostimografiju i scenografiju zadužena je Edna Slipčević, navodi se u saopćenju.

federalna.ba/Fena

Gidionov čvor Trebinje
Samit energetike Trebinje
0 20.03.2024 22:14
Trebinje hapšenje teroristički akt
0 15.03.2024 11:11
Granična policija Bosne i Hercegovine Trebinje marihuana GPBiH
0 21.02.2024 18:49