Predsjednik Srbije danas počinje konsultacije o budućem premijeru
(Izvor: Ilustracija/RTSrbije)

Predsjednik Srbije danas počinje konsultacije o budućem premijeru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas počinje konsultacije o kandidatu za budućeg premijera, na osnovu rezultata izbora održanih 17. decembra.

Kabinet predsjednika Srbije je juče saopštio da je Vučić pozvao na konsultacije o kandidatu za predsjednika vlade listu "Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi" i "Ruska stranka – Slobodan Nikolić".

Na konsultacije, u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika je prvo pozvana lista koju predvodi Kamberi i okupljanja Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Kamberijeva kao i Ruska lista su na decembarskim izborima nastupile kao manjinske i osvojili su po jedna poslanički mandat.

Predsjednik Srbije, inače, nakon svakog izbornog ciklusa, na konsultacije poziva predstavnike lista koje su postale parlamentarne, odnosno imaju narodne poslanike.

Skupštinu Srbije čine 250 poslanika, a lista oko vladajuće Srpske napredne stranke je na decembarskim izborima osvojila 129 mandata tako da može i sama da formira vlast.

Opoziciona koalicija "Srbija protiv nasilja" ih je više puta optužila za izbornu krađu i tražila ponavljanje izbora, a što je vlast negirala tvrdeći da time traže alibi za izborni poraz.

federalna.ba/Beta

Aleksandar Vučić konsultacije premijer
Aleksandar Vučić Rezolucija o genocidu u Srebrenici
0 20.04.2024 17:15
Mostarski sajam Aleksandar Vučić Milorad Dodik Nermin Nikšić
0 16.04.2024 19:39
Aleksandar Vučić SDA genocid u Srebrenici
0 16.04.2024 17:08
Aleksandar Vučić Dragan Čović Borjana Krišto
0 15.04.2024 19:36