Predložen pritvor za Dejana Jurišića, policijskog službenika osumnjičenog za organizirani kriminal

Predložen pritvor za Dejana Jurišića, policijskog službenika osumnjičenog za organizirani kriminal

Nakon što je ispitao osumnjičene, postupajući tužilac Tužilaštva BiH prijedložio je  određivanje mjere pritvora za Dejana Jurišića (1983), policijskog službenika zaposlenog u PU Prijedor, osumnjičenog za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima - iznuda i zloupotreba službenog položaja.

Mjera pritvora zatražena je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni tokom 2021. godine,  kao ovlašteno lice MUP-a RS, imao informaciju da se sprema teško ubistvo načelnika krim-policje Prijedor Radenka Bašića, kao i o osobama koje ubistvo pripremaju a takvu informaciju nije prenio nadležnim organima, te da je umjesto zaštite građana, održavao kontakte sa kriminogenim osobama i pomagao u iznudama novca od građana na području Prijedora.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.

Ostala dvojica osumnjičenih lišenih slobode u istoj akciji, dala su detaljne iskaze, dokazi su prikupljeni i dokumentovani, te za njih nije zatražena mjera pritvora, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

federalna.ba/Fena

Dejan Jurišić Prijedor pritvor
Pedro Castillo Peru pritvor
0 08.12.2022 23:14
Danijel Iličić Rudarski fakultet Prijedor
0 17.11.2022 18:36
pritvor maloljetnici ubistvo starice
0 25.10.2022 13:52
Mason Greenwood pritvor
0 17.10.2022 16:11