Pred-vjenčanje Ananta Ambanija: Rihanna, Gates i Zuckerberg na gala zabavi indijskog tajkuna
(Izvor: Reuters)

Pred-vjenčanje Ananta Ambanija: Rihanna, Gates i Zuckerberg na gala zabavi indijskog tajkuna

Društvene mreže su preplavljene slikama nekih od najpoznatijih ljudi na svijetu kako se zabavljaju na gala predvjenčanju koju je priredio najbogatiji čovjek Azije. Mukesh Ambani je bio domaćin trodnevnog događaja za svog sina Ananta, koji će se u julu oženiti zaručnicom Radhikom Merchant.

Bill Gates i Mark Zuckerberg bili su među 1.200 gostiju koji su učestvovali u trodnevnoj pjesmi i igri u Ambanijevom odmaralištu u državi Gujarat.

Vrhunac je bio prvi nastup pop zvijezde Rihanne u Indiji.

Izvještaji sugeriraju da je Rihanna plaćena negdje u rasponu od 7 miliona dolara za svoj nastup. BBC nije mogao nezavisno potvrditi ovaj iznos.

Neke od najvećih indijskih filmskih zvijezda također su plesale uz njihove hit pjesme na pozornici.

Aerodrom u Jamnagaru je privremeno dobio međunarodni status jer je primao posjetioce iz cijele zemlje i svijeta. Aerodromske vlasti saopštile su da je na taj događaj stiglo skoro 130 letova.

Većina gostiju boravila je u luksuznim šatorima u blizini mjesta i navodno su mogli birati između preko 500 jela koje su kreirali desetine kuhara iz cijelog svijeta.

Također su dobili frizere i šminkere, usluge pranja rublja i stiliste koji su im pomogli da nose indijsku odjeću.

Gosti su posjetili i projekat kućnih ljubimaca Anant Ambanija - sklonište za životinje od 3.000 hektara u kojem se nalaze hiljade životinja.

federalna.ba/BBC

Indija vjenčanje