Pozorište mladih Sarajevo: Večeras premijera predstave "Dječak Mraz"

Pozorište mladih Sarajevo: Večeras premijera predstave "Dječak Mraz"

Na sceni sarajevskog Pozorišta mladih, večeras 15. 10,. 2023. s početkom u 19 sati, premijeno će biti izvedena novogodišnja predstava "Dječak Mraz".

Uz predstavu koju je režirala režirala Ajla Bešić, previđena je i podjela novogodišnjih paketića.

Tema predstave je potraga za ukradenim paketićima, kako se Nova godina ne bi morala otkazati, a poruka:Svaka izrečena laž ima posljedice, koje za sobom pokreću lavinu događaja.

Radnju predstave zapliće Dječak Mraz, Djeda Mrazov unuk, koji dobija zadatak da ove godine podijeli paketiće umjesto njega. Jer, Djeda Mraz je upao u zaleđeno jezero i grozno se prehladio. Dječak Mraz se brzo umorio, pa je malo u djedicinoj fotelji otkunjao. Za to vrijeme zločesta Trolica je ukrala sve poklone. Dječak Mraz se budi i shvatio da poklona nema. Dolaze Vila i Vilenjak, te mu odluče pomoći u potrazi za poklonima, kako ove godine sva djeca ne bi bila tužna i zaboravljena od Djeda Mraza, te kako Dječak Mraz ne bi izgubio povjerenje svoga Djeda. Potraga kreće. Trolicu je davno izrečena laž koštala toga da nikada ne dobije niti jedan Novogodišnji poklon. Situacija je neizvijesna do samoga kraja. Ali, na kraju se sve dobro završi..

U predstavi igraju Adis Omerović, Mirna Jogunčić, Vanesa Glođo, Edin Avdagić i Riad Avdić. Autorica teksta predstave i teksta songova je Džejna Hodžić, autorsku muziku je uradio Edin Avdagić, za koreografije je zadužena Belma Čečo Bakrač.

Produkciju predstave potpisuju Udruženje dramskih glumaca Mundo Mundo i Pozorište mladih Sarajevo.

Cijena ulaznice za premijerno izvođenje predstave je 15 KM, a za reprizno igranje 10 KM. Trajanje predstave je 35 minuta a cjelokupnog događaja sat i po.

Predstava je namijenjena za sve uzraste djece.

NAPOMENA ZA RODITELJE: Paketiće, sa naznačenim imenom i prezimenom djeteta, potrebno je donijeti u Pozorište mladih na dan izvođenja predstave za koju ste kupili ulaznice-saopćeno je iz sarajevskog Pozorišta mladih.

federalna.ba

predstava