Pozorište mladih Sarajevo: U nedjelju predstava "Avanture Toma Sawyera"
(Izvor: Pozorište mladih Sarajevo)

Pozorište mladih Sarajevo: U nedjelju predstava "Avanture Toma Sawyera"

Na sceni sarajevskog Pozorišta mladih u nedjelju, 17. marta 2024. s početkom u 11:00h, biće odigrana predstava "Avanture Toma Sawyera", autora Marka Twaina a u rediteljskom čitanju Adisa Bakrača.

Predstava Avanture Toma Sawyera donosi priču o odrastanju, željama i nadama. Glavni junaci ovog komada živeći na marginama društva pokušavaju da pored svih teškoća i prepreka učine život ljepšim i zanimljivijim. Vođeni istrživačkim duhom i željni pustolovina Tom Sawer i njegova družina u dječijoj mašti kreiraju imaginarne svjetove koji postaju stvarniji od realnosti.

Vjerujući da pravda i istina moraju pobijediti spremni su suočiti se sa najvećim opasnostima i pokazati odraslima šta znači biti hrabar, odan i pošten. Ovaj pozorišni komad nastoji u svojoj ideji ukazati na to da su duhovne vrijednosti ispred materijalnih i da su djeca puno svjesnija toga nego odrasli. Tom Sawyer i njegova družina nam poručuju da prije svega treba biti prijatelj i pomagati drugima, jer je prijateljstvo jedna od najvećih vrijednosti koje imamo.

Igraju: Aldin Tucić, Edin Avdagić, Ivana Vojinović, Suada Ahmetašević, Saša Krmpotić, Mirza Dervišić, Edhem Husić, Semir Krivić, Damir Kustura

Scenograf je Vedran Hrustanović, kostimograf Amna Kunovac Zekića  kompozitori Mario Knezović i Adis Sirbubalo.

Autor teksta songova je Segor Hadžagić. Scenski pokret i koreografija su djelo Belme Čečo Bakrač. Dizajn je radio M. Furkan Hizir a fotografija i video Adnan Šahbaz.

Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12.00 do 14.00 sati i dva sata prije početka predstave-navodi se u saopćenju sarajevskog Pozorišta mladih. 

federalna.ba

predstava