Poznat identitet osobe uhapšene u Zagrebu za kojom bh. vlasti tragaju godinama
(Izvor: Ilustracija)

Poznat identitet osobe uhapšene u Zagrebu za kojom bh. vlasti tragaju godinama

Pripadnici interventne policije Policijske uprave zagrebačke (PUZ) i Odjela za potrage u Novom Zagrebu uhitili su odbjeglog 48-godišnjaka koji je osuđen na 17 godina zatvora zbog teškog ubojstva počinjenog u Bosni i Hercegovini 2009. godine, navodi se na službenim stranicama PUZ-a.

Zagrebačka policija izvijestila je da su u srijedu, 30. ožujka na području Novog Zagreba u Iškom putu, policijski službenici Odjela za potrage i Interventne policije Policijske uprave zagrebačke postupali  po tjeralici za 48-godišnjakom, raspisanoj od strane Županijskog suda u Velikoj Gorici zbog izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od 17 godina poradi počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva, počinjenog na teritoriju Bosne i Hercegovine 2009. godine.

"Temeljem naloga suda, u stanu kojim se koristio 48-godišnjak, obavljena je pretraga kojom prilikom je pronađeno ukupno 167 grama kokaina, preša za pakiranje droge, vaga i ostali pribor", navodi u priopćenju PUZ.

Kako saznaje Jutarnji list, radi se Mladenu Džidiću za kojim je ranije Županijski sud u Mostaru raspisao tjeralicu jer se nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) u Mostaru, u kojem je služio zatvorsku kaznu zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića, počinjenog 13. listopada 2009. iz koristoljublja.

Džidić je inače rođen u njemačkom Wuppertalu, a ima i državljanstvo Hrvatske, Njemačke te Bosne i Hercegovine. U Hrvatskoj je po tjeralici BiH već bio uhićen u ljeto 2019. godine i to nakon što je otkriveno da je prijetio smrću jednom državljaninu Hrvatske, zbog čega je tada i lociran u Sesvetama te lišen slobode. Međutim, tijekom postupka priznanja presude suda BiH, domogao se slobode, te je u međuvremenu i hrvatsko pravosuđe za njim raspisalo tjeralicu.

 Zagrebačka policija pojasnila je kako je "temeljem Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, Republika Hrvatska preuzela izvršenje kaznene presude od Republike Bosne i Hercegovine nakon čega je osoba predana u Zatvor u Zagrebu, dok će kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela  neovlaštene proizvodnje i prometa drogama biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu".

federalna.ba/Fena

hapšenje Hrvatska Zagreb Mostar zatvor potraga
Lana Pudar Mostar doček
0 18.08.2022 17:09
Hrvatska
0 18.08.2022 16:58
SFF Sigurno mjesto Juraj Lerotić Hrvatska
0 18.08.2022 16:19
žrtve pandemija koronavirus Covid19 virus Hrvatska
0 17.08.2022 13:18
Japan hapšenje mito sport Olimpijski komitet Olimpijske igre
0 17.08.2022 08:58