Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović posjetio Posavski kanton
(Izvor: Fena/Kabinet Potpredsjednika FBiH)

Potpredsjednik FBiH Igor Stojanović posjetio Posavski kanton

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Igor Stojanović u prvoj posjeti Posavskom kantonu obišao je opštinu Vukosavlje, općinu Odžak i Orašje.

U Vukosavlju, Stojanović je započeo posjetu sastankom s predstavnicima Skupštine opštine, gdje su razgovarali o izazovima s kojima se susreće ova lokalna zajednica. Raspravljali su o infrastrukturi, problemima s vodosnabdijevanjem te projektima usmjerenim na razvoj privrede ali i sadržaja za mlade.

U Odžaku, zajedno sa predstavnicima SDP Posavskog kantona, Stojanović je razmijenio mišljenja s načelnicom općine Nadom Ćulap o trenutnoj privrednoj i političkoj situaciji, budućim projektima, problemima korištenja državnog poljoprivrednog zemljišta te drugim problemima koji otežavaju svakodnevni život građana.

Potpredsjednik FBiH u Orašju je održao sastanak s predsjedavajućim Vlade Đurom Topićem, predsjednikom Skupštine Blažom Župarićem i ministrom pravosuđa i uprave Mirsadom Ahmetovićem, gdje su razgovarali o radu Vlade Posavskog kantona.

Srpsko građansko udruženje-Posavina organiziralo je i tribinu na kojoj su građani, povratnici i predstavnici različitih zajednica imali priliku razgovarati s potpredsjednikom FBiH Igorom Stojanovićem o položaju povratnika u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Tribini su prisustvovali i predstavnici MZ Donja Dubica, Novi Grad, Trnjak, te sveštena lica Miroslav Draško i Nenad Tojić.

- Problemi koje građani Posavskog kantona dijele s onima u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine izrazito su slični. Fokusirani su na infrastrukturalna pitanja, izazove vezane uz osnovne ljudske potrebe poput vodosnabdijevanja i stanja cesta, položaju povratnika te suočavanje s odlaskom mladih. Ovo iskustvo naglašava važnost zajedničkih napora na svim razinama vlasti kako bismo rješavali izazove i unapređivali život svih građana širom BiH. Posebno je ohrabrujuće što, osim navedenih izazova, nisu prisutni međunacionalni problemi - Izjavio je Stojanović, saoćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.

federalna.ba/Fena

povratnici Posavski kanton Igor Stojanović
Mreža povratnici
0 20.02.2024 22:32
Posavski kanton štrajk upozorenja kolektivni ugovor radnici u zdravstvu
0 05.02.2024 20:00
Goražde Igor Stojanović Ernest Imamović
0 27.01.2024 11:43
Bijelo Polje Mostar povratnici incident
0 09.01.2024 17:18