videoprilog Valerije Bago (Federacija danas)

Potpisan sporazum za implementaciju programa ''LINK4StartUps'

U Mostaru je potpisan sporazum za implementaciju programa ''LINK4StartUps''. Cilj projekta je podržati i poboljšati start-up biznise ranjivih skupina na tržištu rada. Time su u ovu kategoriju uvrštene žene, mladi do 35 godina, osobe s posebnim potrebama te pripadnici nacionalnih manjina. 

200.000 maraka je osigurano za 20 najboljih biznis ideja za koje će se pri predstavljanju kandidata, stručno povjerenstvo opredijeliti. Uz to prijavljeni kandidati će kroz program obuke ''Pokreni svoj posao'' steći nova znanja za kreiranje i razvoj novih poslovnih ideja.

„Cilj je da se kroz što veću obuku i implementaciju ovog modela međunarodne organizacije rada mladih nagovore, odnosno odluče, odnosno da im se objasne svi problemi u funkcioniranju samostalnog biznisa, ali isto tako da im se u startu da vjetar u leđa kroz donaciju opreme u vrijednosti od 10.000 maraka“, kazao je Tomislav Majić, predsjednik Udruženja za poduzetništvo i posao Link Mostar.

Glavna savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina istaknula je kako Grad podržava ovakav način pomoći svim zainteresiranim da ostanu: „Svi znamo što je pandemija učinila za sve ljude koji se bave biznisom“.

Svjesni svih problema s kojima se ranjive skupine suočavaju, Grad Konjic u posljednje dvije godine intenzivno pomaže svojim sugrađanima da ostvare vlastite ciljeve na području u kojemu žive. Brojni su poticaji i programi koje Grad nudi, uz to i pogodnosti kreditnih linija za poduzetnike u iznosu od 0 ili 1% kamatne stope. Implementacijom projekta LINK4startUps bit će nastavljeno ostvarivanje ideja brojnih poduzetnika.

„Grad Konjic nudi i svoje prostore mladim ljudima koji nemaju, a žele svoj prostor da se ostvare i rade ovdje u BiH. Pored svih tih linija nastojimo također svim ranjivim kategorijama da pomognemo kroz stipendiranja“, naveo je gradonačelnik Osman Ćatić.

Direktor Razvojne agencije općine Prozor-Rama Danijel Burečić poručio je kako im je zadovoljstvo što sudjeluju u ovom projektu: „Glavni nam je cilj što više start-upova i biznisa za mlade te da ovu obuku prođe što veći broj mladih“.

Inače, projekt je realiziran zahvaljujući suradnji lokalnih vlasti Općine Prozor- Rama, Grada Mostara i Grada Konjica kao i ostalih partnera projekta. Projekt LINK4StartUp je šansa koju ranjive skupine mogu i trebaju iskoristiti, a mladi kreativci i poduzetnici neće morati čekati na bolja vremena za kreiranje inovacija niti da razmišljaju o odlasku preko granice. 

federalna.ba

Mostar LINK4StartUps ugovor
Mostar Strip vikend Mostrip
0 03.10.2022 21:10
Mostar Transparency International u Bosni i Hercegovini
0 03.10.2022 20:45
Opći izbori 2022 izbori Mostar
0 02.10.2022 17:05
Mostar Opći izbori 2022
0 02.10.2022 08:14
Strip vikend Mostarski strip vikend Mostar strip
0 01.10.2022 16:01