Posušaci pokazuju sve veći interes za glazbenim obrazovanjem, glazbene škole bilježe rekordne upise
(Izvor: Fena)

Posušaci pokazuju sve veći interes za glazbenim obrazovanjem, glazbene škole bilježe rekordne upise

Glazbena škola u Posušju napreduje iz godine u godinu, a na početku ove školske godine upisano je 190 učenika, što je najveći broj do sada, kazao je ravnatelj navedene škole Ljubo Begić.

"Prošlu godinu obilježili smo kao godinu u kojoj je s radom započela i Srednja glazbena škola, ali i sa sudjelovanjem na različitim natjecanjima. Naravno naši učenici predstavili su se u najboljem svjetlu, a to su prepoznali članovi žirija na natjecanjima. Na tri prestižna natjecanja u BiH osvojili su po tri prve i druge nagrade, te laureat. Natjecanja učenika glazbenih škola sastavni su dio njihovog glazbenog sazrijevanja i pokazatelj su kvalitete rada u školi. Po rezultatima, naša škola se može svrstati među škole u kojima se odlično radi", rekao je Begić.

Dodao je kako u svemu tome uvijek postoje i poteškoće, priopćeno je iz Općine Posušje.

"U našem slučaju to su nastavni kadar kojeg kronično nedostaje, ali s otvaranjem srednje škole moći ćemo računati na 'domaći' nastavni kadar, a također od samog osnivanja škole imamo stalni problem s nedostatnim prostorom za rad. Postoje dobre naznake da će se vrlo skoro i ovaj problem riješiti. Glazbena škola Posušje će i u narednom periodu nastaviti raditi kao i do sada, vrlo stručno i uz kvalitetni nastavni kadar našim učenicima omogućit ćemo vrhunski umjetnički razvoj", zaključio je Begić.

Glazbena škola Posušje formirana je 1995. godine i od tada pa sve ove godine napreduje u svakom pogledu. Nastava se izvodi na odjelima za flautu, klarinet i saksofon, gitaru, glasovir i harmoniku, a od prije godinu dana u punom kapacitetu s radom je počela i Srednja glazbena škola.

Njezinim otvaranjem zainteresiranim učenicima omogućeno je nastavu pratiti u svome mjestu jer ranijih godina učenici koji su željeli upisati srednju glazbenu školu, morali su putovati u Široki Brijeg, Mostar, Imotski (RH).

Nastavni proces u školi, iako u skromnim uvjetima, izvodi se vrlo kvalitetno što se može vidjeti i po razini javnih nastupa i po diplomama i nagradama koje su učenici osvojili na različitim glazbenim natjecanjima.

Kulturna i javna djelatnost škole očituje se kroz organiziranje koncerata, priredbi ili javnih sati tijekom cijele godine.

Posebno mjesto u javnom životu posvećeno je manifestacijama "Posuško lito" i "Božić u Posušju", a u prošloj školskoj godini pokrenuta su i dva nova projekta, "Koncert hrvatskih autora" i "Koncert popularne glazbe", koji su u potpunosti opravdali postojanje.

federalna.ba/Fena

glazbena škola Posušje
Posušje Blidinje Čvrsnica
0 27.11.2022 22:17
Željezničar Posušje Premijer liga BiH u nogometu
0 19.11.2022 19:46
FK Sloboda Sloboda Posušje Premijer liga BiH u nogometu
0 13.11.2022 14:57
FK Borac Posušje fudbal
0 14.10.2022 18:05