Posavski kanton će dobiti Ured za borbu protiv korupcije
(Izvor: Fena/Vlada PK)

Posavski kanton će dobiti Ured za borbu protiv korupcije

Vlada Posavskog kantona usvojio je Uredbu o osnivanju Ureda za borbu protiv korupcije.

Ovom uredbom osniva se i utvrđuje djelokrug rada i nadležnosti Ureda za borbu protiv korupcije kao stručne službe Vlade Posavskog kantona, rukovođenje Uredom, kao i druga pitanja od značaja za organizaciju i funkcioniranje Ureda.

Razlog za donošenje predmetne uredbe je potreba osnivanja Ureda za borbu protiv korupcije kao samostalne stručne službe u svrhu realizacije strateškog cilja Vlade Posavskog kantona zacrtanog Akcijskim planom za provedbu Strategije za borbu protiv korupcije za razdoblje 2021. do 2024. godine, saopćeno je iz Vlade PK.

Kantonalna vlada usvojila je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Budžetom Posavskog kantona za 2024. godinu na poziciji Grant za zdravstvene institucije i centre za socijalni rad. Sredstva za realizaciju Programa predviđena su u ukupnom iznosu od 400.000 KM i bit će dodijeljena putem javnih poziva.

Usvojena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Budžetom Posavskog kantona za 2024. godinu na poziciji Grant za informiranje. Tako je utvrđen ukupan iznos od 410.000 KM, koji će se kvartalno isplaćivati medijima RTV Herceg Bosne, JP radiopostaja Orašje, Radiopostaja Odžak i Radio Preporod Odžak.

Na kraju sjednice usvojen je zaključak o proglašenju 1. marta 2024. godine (Dan nezavisnosti BiH) neradnim danom na području POsavskog kantona.

federalna.ba/Fena

Posavski kanton Vlada Ured za borbu protiv korupcije
Aleksandar Vučić Vlada Srbija Srebrenica
0 04.04.2024 11:04
Portugal Vlada Socijaldemokrati
0 03.04.2024 08:36
Dan narcisa Posavski kanton rak dojke
0 14.03.2024 17:18