Poreska uprava RS podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala
(Izvor: Ilustracija/RTVRS)

Poreska uprava RS podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala

Poreska uprava Republike Srpske podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala, povodom današnjeg hapšenjem tri službenika Područnog centra Banja Luka Poreske uprave RS zbog sumnje da su počinili krivična djela. 

Poreska uprava RS u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) RS, po nalogu Tužilaštva, dostavlja potrebne podatke i informacije, u vezi rada tri službenika Poreske uprave RS, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična djela.

- Po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o tom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom, odlučit ćemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ta tri službenika - navodi se u saopćenju iz Poreske uprave RS. 

Istaknuto je da je jedan od strateških ciljeva u radu Poreske uprave RS, pored borbe protiv sive ekonomije, i suzbijanju korupcije i kriminala tako da su veoma odlučni da iz svojih redova odstrane sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela, tako da ove aktivnosti upravo idu u prilog tome.

Poreska uprava RS i ovom prilikom poziva građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika te uprave, na šta ćeo veoma efikasno i brzo reagovati.

federalna.ba/Fena

Porezna uprava RS Tužilaštvo BiH uhapšeni službenici