U stanu osumnjičenog za ubistvo pronađena velika količina oružja i droge
(Izvor: Ilustracija)

U stanu osumnjičenog za ubistvo pronađena velika količina oružja i droge

Radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju ubistva koje se dogodilo 20. 1. 2022. godine na području općine Novo Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su tokom jučerašnjeg dana, na osnovu prikupljenih saznanja i dokaza, pretresli stan u Ulici Džemala Bijedića, na području općine Novi Grad Sarajevo, a koji, između ostalog, koristi A. A. rođen 1983. godine iz Sarajeva.

Tom prilikom je u stanu pronađena veća količina oružja, droge i municije, i to: dvije ručne bombe, raketni bacač, devet pušaka, dva pištolja, 1.067 komada metaka raznog kalibra, dva prigušivača, 525 grama suhe zeljaste materije koja asocira na marihuanu, 40 grama praškaste materije koja asocira na kokain, 370 grama praškaste materije koja asocira na heroin, 1150 grama materije koja asocira spid, tri digitalne vage, dvije mašine za vakumiranje, futrola i pribor za oružje - saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću Uprave policije MUP-a KS-a.

Navode da je osoba inicijala A. A. lišena slobode zbog sumnje da je počinila krivična djela iz člana 238. i 371. KZ FBiH i 74. ZONDINOM-a KS-a (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa) i da je predata u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će se nad njim tokom dana nastaviti kriminalistička obrada.

Istog dana policijski službenici izvršili su pretres još jednog stana u Ulici Džemala Bijedića, područje općine Novi grad Sarajevo. Tom prilikom je pronađena i oduzeta određena suma novca za koju se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih za ubistvo, a koja je protivpravno stečena izvršenjem krivičnih djela.

Pored lica A. M. za kojim je ranije raspisana potraga, policijski službenici su identifikovali još dva lica koja se dovode u vezu s izvršenim krivičnim ubistvo i za njima je, također, raspisana potraga.

Radi se o S. A. i V. V. iz Sarajeva.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na dokumentovanju krivičnih djela, te pronalasku lica koja se dovode u vezu s ubistvom K. L., saopćili su iz MUP-a KS-a.

federalna.ba

MUPK