videoprilog Muhameda Čabrića (Federacija danas)

Policajci iz Doboja i Dervente darivanjem krvi obilježili Dan policije

U povodu 4. aprila, Dana policije RS-a oko 70 pripadnika policije iz Doboja i Dervente darovali su krv za potrebe dobojske bolnice. Iako su dobrovoljni davaoci u ovom bh. entitetu oslobođeni plaćanja participacije u zdravstvu, policajci koji su dali krv ističu kako to rade isključivo zbog humanosti i saznanja da na ovaj način nekome mogu spasiti život.

Kao i svih proteklih godina i ove su pripadnici policije akcijom doborovljnog darivanja krvi za potrebe Opšte bolnice „Sveti apostol Luka“ u Doboju, obilježili Dan policije.

„Motivisan sam tim humanim gestom da je potrebno nekome pomoći u tim prilikama, ili bolje reći neprilikama, u nevolji i samim tim lično se dobro osjećam poslije davanja krvi“, navodi Radovan Radešić, inspektor u PU Doboj.

Uz dobojske, akciji su se odazvali i policajci iz Dervente.

„Činjenica je da trebamo biti humani i pomagati jedni drugima jer naše malo nekome znači mnogo kao što i ova krv koju danas darujemo može da spasi nečiji život“, naglasila je Bojana Đukić, pripadnica PS Derventa.

Ni ovdje dobrovoljni davaoci krvi nisu posebno cijenjeni. Neke benefite, ipak, uživaju.

„Oni imaju svoje benefite u smislu da su oslobođeni plaćanja participacije godinu dana od davanja krvi, a oni koji su darovali krv deset i više puta su trajno oslobođeni plaćanja participacije“, istakao je transfuziolog Božidar Slavujević.

U trodnevnoj akciji krv ja dalo oko 70 policajaca. Uz akcije Crvenog križa i Udruženja doborovljnih davalaca zalihe su, ističu u dobojskoj bolnici, na zadovoljavajućem nivou.

federalna.ba

darivanje krvi policija Doboj Derventa
Banjaluka Banja Luka policija Pravda za Davida
0 09.12.2023 19:46
Bugarska ilegalni migranti policija
0 08.12.2023 12:59
Tužiteljstvo BiH porezna utaja Doboj
0 06.12.2023 10:13
Sevlid Hurtić Dan državnosti Bosne i Hercegovine Kotorsko Doboj
0 25.11.2023 22:04
Marko Mišić Derventa povratak povratnici
0 18.11.2023 18:13