Pokrenute aktivnosti za revitalizaciju i rekonstrukciju bob staze na Trebeviću

Pokrenute aktivnosti za revitalizaciju i rekonstrukciju bob staze na Trebeviću

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je danas tim za izradu plana revitalizacije i rekonstrukcije bob staze na Trebeviću.

Timom će rukovoditi ministar kulture i sporta KS-a Samir Avdić, a u njegovom sastavu su i dogradonačelnica Anja Margetić, te predstavnici nadležnih kantonalnih javnih uprava, preduzeća i zavoda, Sankaškog saveza Bosne i Hercegovine, Ministarstva privrede, Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, Kantonalnog pravobranilaštva i Kabineta premijera KS-a.

Vlada je ranije proglasila obnovu bob staze projektom od javnog interesa za Kanton Sarajevo, što je posebno važno u kontekstu moguće zajedničke kandidature Grada Barselone i Grada Sarajevo za Zimske olimpijske igre 2030. godine. Jedan od uslova jeste da bob staza bude obnovljena i uključena u svjetska takmičenja za sve zimske olimpijske discipline koje se mogu održavati na njoj.

Kako je istaknuto, bob staza na Trebeviću, kao jedna od 17 u svijetu, je prioritet za obnovu jer predstavlja neprocjenjivu vrijednost za budući društveno-ekonomski i održivi razvoj kantona. Njenom obnovom će Sarajevo postati još privlačnija zimsko-sportska i turističko-rekreativna destinacija.

Imenovani članovi tima za revitalizaciju i rekonstrukciju trebevićke bob staze dostavit će Plan aktivnosti Vladi Kantona Sarajevo na dalje postupanje, saopćeno je iz Vlade KS-a.

federalna.ba/AA

Kanton Sarajevo bob staza Trebević rekonstrukcija Vlada Kantona Sarajevo Vlada KS
Vlada KS poduzetnici preduzetnici poljoprivrednici
0 01.07.2022 17:29
Kanton Sarajevo Agencija za vodno područje rijeke Save
0 29.06.2022 16:53
reis Reisu-l-ulema Islamske zajednice Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović Kanton Sarajevo
0 26.06.2022 16:57
Kanton Sarajevo besplatni udžbenici udžbenici
0 22.06.2022 13:01