Pokrenut prvi 'Putujući vrtić' u Kantonu Sarajevo

Pokrenut prvi 'Putujući vrtić' u Kantonu Sarajevo

Prvi "Putujući vrtić" od danas je dostupan svoj djeci na deset lokacija u Kantonu Sarajevo.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić, direktor Caritas Švicarske u Bosni i Hercegovini Daniel Bronkal, te direktorice JU „Djeca Sarajevo“ Suanita Banda i Prosvjetno-pedagoškog zavoda Kantona Sarajevo Nihada Čolić danas su u dvorištu Osnovne škole “Srednje” u Srednjem, u okviru projekta „Predškolsko obrazovanje za svu djecu - PEACH“, svečano predstavili rad prvog „Putujućeg vrtića“ u Kantonu Sarajevo.

Djeca predškolskog uzrasta JU “Djeca Sarajeva”, iz vrtića “Srećica” i “Ilijaš” su uz prigodan program dobrodošlice poželjeli svojim vršnjacima sretno učenje u “Putujućem vrtiću”.

Pokretanje vrtića realizovano je uz poštovanje svih epidemioloških preporuka. Cilj njegovog pokretanja, u okviru JU „Djeca Sarajevo“ je učiniti dostupnim predškolski odgoj i za djecu koja do sada nisu mogla, zbog udaljenosti vrtića, biti dio predškolskog odgoja i obrazovanja.

Realizacijom tog programa kod djece će se razvijati dodatne vještine, te će se kroz igru i strukturirane aktivnosti omogućiti razvoj njihovih interesovanja za učenje i istraživanje.

Projekt “Predškolsko obrazovanje za svu djecu - PEACH” finansira se uz podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Vlade Lihtenštajna, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

federalna.ba/Fena

Kanton Sarajevo
Kanton Sarajevo Opći izbori BiH
0 04.10.2022 15:29
nematerijalno kulturno blago nematerijalna kulturna baština Kanton Sarajevo
0 25.09.2022 10:37
Kanton Sarajevo HPV vakcina vakcinacija
0 21.09.2022 18:16
Haris Vranić refundacija Kanton Sarajevo zdravstvo
0 19.09.2022 18:48
kolektivni ugovor Kanton Sarajevo obrazovanje srednje obrazovanje
0 16.09.2022 16:42