Podrška unapređenju položaja djece i osoba s invaliditetom
(Izvor: Fena/Federalno ministarstvo rada i socijalne politike)

Podrška unapređenju položaja djece i osoba s invaliditetom

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić posjetio je Udruženje za djecu i osobe s invaliditetom i poteškoćama Leptir u Bugojnu, na njihov poziv. Informiran je o radu tog udruženja, koji je baziran na entuzijazmu i borbenosti roditelja djece s teškoćama u razvoju i entuzijasta okupljenih oko njih.

Ministar Delić izrazio je poštovanje i podršku nesebičnom angažmanu direktorici i uposlenicima Udruženja Leptir, koji nesebično rade na unapređenju prava i položaja djece i osoba s invaliditetom.

- Njihova predanost i posvećenost tom plemenitom cilju neizmjerno doprinose stvaranju inkluzivnijeg društva gdje svako dijete ima pravo na radost, obrazovanje i dostojanstven život - kazao je tokom posjete timu tog udruženja.

Delić je informiran o aktivnostima, projektima, inicijativama i potrebama Udruženja. On je informirao direktoricu i projekt menadžericu o mogućnostima sufinansiranja kroz programe Federalnog ministarstva rada i socijalne politike da bi osigurali dodatnu podršku u realizaciji projekata i aktivnosti koje se realiziraju u Udruženju za oko 150 korisnika.

- Kao federalni ministar rada i socijalne politike osjećam odgovornost da podržim napore svih onih koji rade na unapređenju prava i položaja osoba, posebno djece s invaliditetom i teškoćama u razvoju, kao i da se njihov glas čuje na svim nivoima vlasti. Njihove inicijative i programi su važni u osiguravanju da djeca s invaliditetom dobiju podršku i resurse koji im omogućavaju da budu dijelom zajednice - kazao je ministar Delić.

Stava je da neprofitni i vladin sektor moraju raditi na jačanju veza između neprofitnog i vladinog sektora da bi se osigurao sinergijski pristup u rješavanju izazova s kojima se suočavaju djeca s invaliditetom.

- Dijalogom, partnerstvom i zajedničkim naporima možemo ostvariti značajne pomake u ostvarivanju prava i dobrobiti tih članova naše zajednice - naglasio je nakon posjete ministar Delić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

federalna.ba/Fena

Adnan Delić posjeta Bugojno Udruženje Leptir
Vladimir Putin Bjelorusija posjeta
0 24.05.2024 08:57
Adnan Delić ZDK Zenica Centar za djecu i odrasle osobe sa poteškoćama
0 22.05.2024 11:23
Adnan Delić penzioneri zahtjevi Vlada FBiH
0 22.05.2024 08:12
Hrvatska Slaven Galić posjeta
0 20.05.2024 13:10