Podrška kantonalnih organizacija SDP-a Nikšiću, oglasio se i Stojanović

Podrška kantonalnih organizacija SDP-a Nikšiću, oglasio se i Stojanović

Nakon što potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović nije potpisao Odluku o formiranju Vlade Federacije i zatražio da bude izvršena provjera svih spornih informacija o potencijalnim ministrima Anelu Kljaki, Sanji Vlaisavljević i Alminu Hopovcu, od jučer popodne stiže podrška predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću da nastavi proces formiranja Vlade FBiH.

Podrška Nikšiću stiže iz kantonalnih organizacija Sarajevskog, Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog kantona, te Gradske organizacije SDP BiH Banja Luka.

Oglasio se ponovo i Stojanović porukom: Trojka je krenula s transparentnom politikom u Sarajevu. Sada nastavljamo i na FBiH. Donijeću najbolju moguću odluku za građane Federacije BiH.

Podsjećamo, sinoć se oglasio i predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i istakao da će poštovati odluke organa stranke i u javnosti zastupati one stavove koje je odobrila većina, pa čak i ako su suprotni od njegovih.

Za ponedjeljak je najavio sjednicu Predsjedništva stranke, a za kraj sedmice i Glavni odbor, kada će, kako kaže, donijeti konačnu odluku o sudjelovanju u vlasti.

federalna.ba

SDP BiH Igor Stojanović Nermin Nikšić
Nermin Nikšić Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić Elvedin Sedić Bihać poplava posljedice poplava
0 24.05.2023 19:23
Svevlad Hoffmann Nermin Nikšić Ramo Isak
0 19.05.2023 21:13
Vlada FBiH Nermin Nikšić poplave štete
0 19.05.2023 14:44
Nermin Nikšić USK poplave poplava
0 18.05.2023 18:55
Nermin Nikšić poplave poplava Federalni radio
0 18.05.2023 17:38