Počinju pripreme nogometaša BiH za posljednje dvije utakmice kvalifikacija
(Izvor: Arhiv)

Počinju pripreme nogometaša BiH za posljednje dvije utakmice kvalifikacija

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas na Ilidži gdje će se pripremati za posljednja dva susreta u kvalifikacijama za Euro 2024. protiv Luksemburga i Slovačke.

Reprezentacija BiH izgubila je šanse da se kroz kvalifikacije plasira na Euro te će selektoru Savi Miloševiću ovi mečevi poslužiti kao priprema za odlučujuće susrete baraža u martu sljedeće godine.

Milošević je tako na pripreme pozvao nekoliko novih igrača, među kojima je napadač Herthe Haris Tabaković, dok je naknadno pozvan i nekadašnji mladi reprezentativac Nermin Zolotić. No, ovaj put reprezentacija će biti lišena usluga Edina Džeke i Miralema Pjanića.

- Kapiten je zamolio da ga poštedimo i dogovorili smo se da on propusti ove susrete. U utakmicama s Luksemburgom i Slovačkom svakako želimo da isprobamo neke druge varijante i da se što bolje spremimo za baraž koji nas očekuje u martu. Pjanić će okupljanje propustiti zbog povrede aduktora - rekao je Milošević.

Reprezentacija BiH danas će obaviti i prvi trening u 18 sati u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, a drugi u utorak, dok je put u Luksemburg planiran za srijedu.

Utakmica Luksemburg BiH igra se u četvrtak od 20.45 sati, dok je posljednji meč u kvalifikacijama protiv Slovačke na rasporedu u nedjelju u Zenici.

federalna.ba/Fena

Bosna i Hercegovina reprezentacija EURO 2024
Saša Magazinović Zdenka Popović Crna Gora Bosna i Hercegovina
0 19.02.2024 13:08
predškolske ustanove Bosna i Hercegovina agencija za statistuku
0 19.02.2024 09:17
Univerzitet "Džemal Bijedić" Mostar Bosna i Hercegovina
0 12.02.2024 13:32
Liza Gashi Kosovo Bosna i Hercegovina
0 10.02.2024 09:33