Počelo suđenje za ubistvo Petera de Vriesa
(Izvor: Arhiva)

Počelo suđenje za ubistvo Petera de Vriesa

U Holandiji je danas počelo suđenje osumnjičenom naoružanom napadaču i njegovom pomagaču u slučaju ubistva slavnog holandskog kriminalističkog reportera Petera de Vriesa, a dvojica muškaraca bi se mogla suočiti sa doživotnim zatvorom ako budu osuđena.

De Vries je ubijen prošlog jula na prometnoj ulici u Amsterdamu. Ubistvo je izazvalo izliv tuge i bijesa širom zemlje, kao i zabrinutosti u vezi sa sposobnošću kriminalnog podzemlja da eliminiše istaknutu javnu ličnost koju smatra prijetnjom.

De Vries  je  bio popularno TV lice, poznat po svojim programima u kojima je često radio sa porodicama žrtava i neumorno pratio neriješene slučajeve. U prošlosti je dobijao prijetnje, ali je odbio obezbjeđenje.

Tužioci koji su danas iznijeli svoj slučaj rekli su da se 22-godišnji Holanđanin i 36-godišnji državljanin Poljske suočavaju sa optužbama za ubistvo i nelegalno posjedovanje vatrenog oružja.

Njih dvojica su uhapšena nekoliko sati nakon pucnjave na holandskom auto-putu u navodnom vozilu za bjekstvo. Policija je saopštila da je oružje koje je navodno korišćeno za ubistvo De Vriesa pronađeno u automobilu.

Osumnjičeni Holanđanin Delano German rekao je sudijama da ne želi da komentariše optužbe. Drugi osumnjičeni, identifikovan kao Kamil Egijert, rekao je sudu da nije odgovoran za ubistvo.

"Moja uloga u svemu je bila samo da vozim, nisam znao ništa o ubistvu i nisam nikoga ubio", rekao je sudijama.

Slučaj koji je otvoren danas odnosi se samo na počinioce krivičnog djela, a istraga o nalogodavcima se nastavlja, rekli su tužioci.

federalna.ba/Srna

Peter de Vries suđenje ubistvo
SAD New Mexico Muslimani ubistvo
0 07.08.2022 12:22
Shireen Abu Akleh Lina Abu Akleh ubistvo istraga
0 28.07.2022 09:44
Brittney Griner suđenje Rusija
0 27.07.2022 15:55
MUP KS beživotno tijelo ubistvo
0 27.07.2022 10:21