Počeli sukobi na granici Azerbejdžana i Armenije

Počeli sukobi na granici Azerbejdžana i Armenije

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana objavilo je da su počeli žestoki sukobi na granici Azerbejdžana i Armenije između vojnih jedinica dvije zemlje.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana navelo je da je armenska vojska izvršila opsežne provokacije u večernjim satima u pravcu mjesta Dashkasan, Kalbajar i Lachin koji se nalaze blizu granice.

U saopštenju se navodi da su diverzantske grupe Oružanih snaga Armenije postavile mine na zemlji i putevima između položaja azerbejdžanske vojske u različitim pravcima.

Azerbejdžanske trupe su potom poduzele potrebne mjere da bi spriječile takav razvoj događaja nakon čega je došlo do sukoba.

Neki od položaja i uporišta azerbejdžanske vojske u provincijama Dashkasan, Kalbajar i Lachin našli su se pod paljbom iz oružja različitog kalibra, uključujući minobacače armenske vojske. U napadu su zabilježeni gubici u vojnom osoblju kao i oštećenja vojne infrastrukture.

Kako se navodi, azerbejdžanska vojska poduzela je neophodne mjere kako bi utišala paljbu armenskih oružanih snaga i spriječila širenje sukoba. Dodaje se da su zabilježeni gubici u osoblju i opremi armenskih oružanih snaga koje su učestvovale u provokacijama Azerbejdžana.

U saopštenju se navodi da je za sukob i gubitke u potpunosti odgovorna administracija Jerevana.

federalna.ba/AA

Armenija Azerbejdžan sukobi
Italija sukobi desničari antifašisti
0 05.12.2022 09:11
Armenija Azerbejdžan Rusija CSTO
0 23.11.2022 17:22
Armenija Azerbejdžan sukobi optužbe
0 07.11.2022 12:09
Vladimir Putin Jermenija Azerbejdžan
0 31.10.2022 17:11