Pjanić: Nisam igrao u dogovoru s Petevom
(Izvor: Ilustracija)

Pjanić: Nisam igrao u dogovoru s Petevom

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji nije nastupio u sinoćnjem zeničkom porazu od Ukrajine, rezultatom 0:2, istakao je da je iz tima izostavljen u dogovoru sa selektorom Ivaylom Petevom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Demantovao je jučerašnju vijest objavljenu prije utakmice u mnogim bh. medijima, nakon što je na oficijelnoj stranici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) saopštena pa povučena informacija ”da je odstranjen iz ekipe zbog nediscipline”.

”Jedina i prava istina je da je sve odlučeno u dogovoru sa selektorom Petevom”, objavio je Pjanić na Instagramu dodavši kako je fotografija, koja je objavljena u medijima a na kojoj se vidi kako konzumira nargilu u kafiću u trenerci reprezentacije BiH, ”stara”.

Izostavljanje Pjanića iz ekipe, nakon što su se na društvenim mrežama pojavili i ”video klipovi fudbalera Bešiktaša u noćnom provodu u Sarajevu tokom priprema za utakmicu sa Finskom”, koju je BiH izgubila u subotu u Zenici (1:3), na sinoćnjoj konferenciji za medije slično je komentarisao i Petev: ”To je dogovor između mene i Pjanića. To smo odlučili za današnju utakmicu i tu završavam. Previše ga cijenim i idemo dalje.

Kako su to podnijeli igrači - ne znam”. Ipak, u razgovoru sa ”Bh. fanaticosima”, najvatrenijim navijačima BiH, nakon utakmice, što su opet zabilježile kamere, golman Ibrahim Šehić potvrdio je da se neće ponavljati nedisciplina, da će biti usvojen pravilnik o kodeksu ponašanja i da je ”iz hotela tokom priprema za utakmicu s Finskom izašao samo jedan fudbaler”.

Bosna i Hercegovina je kvalifikacije u grupi ”D” za Svjetsko prvenstvo ”Katar 2022” okončala na skromnom pretposljednjem četvrtom mjestu sa svega sedam osvojenih bodova i samo jednom pobjedom. Rezultatski najlošije su to kvalifikacije ikada koje je odigrala fudbalska reprezentacija BiH.

federalna.ba

Miralem Pjanić Fudbalska reprezentacija BiH
Miralem Pjanić povreda
0 01.12.2021 15:24
Miralem Pjanić Juventus Arthuro Melo
0 27.11.2021 22:40
Liga prvaka Liga šampiona Edin Džeko Miralem Pjanić Irfan Peljto
0 24.11.2021 21:04
Fudbalska reprezentacija BiH fudbalska utakmica Ivaylo Petev spisak igrača Finska BiH
0 29.10.2021 11:44