Petev: Ključno će biti jedinstvo i zalaganje, imamo kvalitet
(Izvor: FSBiH)

Petev: Ključno će biti jedinstvo i zalaganje, imamo kvalitet

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev izjavio je da sutra u Ligi nacija očekuje tešku utakmicu protiv selekcije Finske i da se nada pobjedi bh. Tima.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra četvrtu utakmicu u okviru B divizije UEFA-ine Lige Nacija protiv Finske. Zmajevi su u prvom kolu remizirali sa Finskom 1:1, potom su u Zenici savladali Rumuniju sa 1:0, a u subotu su odigrali neriješeno 1:1 sa Crnom Gorom.

U četvrtom kolu BiH sutra na zeničkom “Bilinom polju“ dočekuje Fince, a utakmica se igra s početkom u 20.45 sati.

Šef stručnog štaba selekcije BiH Petev je novinarima u Zenici kazao da se nada da će svi reprezentativci biti na vrhuncu zadatka na terenu.

Ističući kako igra i rezultat ovise o cijelom kolektivu na terenu, Petev je kazao da je svaka utakmica posebna i da selekcija BiH sutra igra veoma važnu utakmicu u kojoj će svim snagama pokušati doći do pobjede.

“Ključna stvar za sutra je jedinstvo. Imamo dovoljno kvalitete da riješimo utakmicu i meni je bitno zalaganje, da svi odrade ono što treba na terenu“, poručio je Petev.

Petev je također kazao da bh. tim večeras očekuje još jedan trening i da neki igrači imaju manjih problema sa povredama, ali je dodao da su svi svjesni važnosti sutrašnje utakmice i da će učiniti sve da tim bude kompletan.

“Očekujem punu podršku i interes za reprezentaciju. Nadam se da ćemo sutra usrećiti ljude na Bilinom polju“, poručio je Petev.

Reprezentativac BiH Sanjin Prcić također očekuje da će svi reprezentativci BiH dati svoj maksimum na terenu i doći do pobjede nad Fincima.

“Finci kvalitetna i organizirana ekipa i trebat će mnogo trke u veznom redu, ali i dobra odbrana i kontrola lopte“, rekao je Prcić.

Ističući kako se sutrašnji protivnici dobro poznaju iz prethodnih utakmica, Prcić je kazao da su u bh. taboru dosta toga naučili iz nedavne utakmice u Helsinkiju koja je završila remijem 1:!.

“Na najbolji način se spremamo da završimo ovaj ciklus utakmica i sigurno smo naučili dosta iz prethodnih utakmica. Trudim se da dam maksimum i na treningu i na utakmici i to obećavam da ću i dalje činiti“, poručio je Prcić.

Nakon tri odigrane utakmice, BiH je vodeća u grupi 3 u diviziji “B“ Lige nacija sa pet bodova. Finska i Crna Gora imaju po četiri, a Rumunija tri boda.

federalna.ba/AA

Ivaylo Petev reprezentacija