Petev: Crna Gora je dobra reprezentacija, očekuje nas zanimljiva utakmica
(Izvor: AA)

Petev: Crna Gora je dobra reprezentacija, očekuje nas zanimljiva utakmica

Niz bez poraza u ovogodišnjoj sezoni UEFA Lige nacija, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pokušat će da nastavi i u Podgorici, gdje u 3. kolu u subotu gostuje Crnoj Gori, a selektor Ivaylo Petev očekuje zanimljivu utakmicu, u kojoj kaže da nema favorita.

Nakon remija u Helsinkiju protiv Finske i pobjede na svom terenu protiv selekcije Rumunije, fudbaleri BiH puni optimizma očekuju sutrašnji duel protiv Crne Gore.

Selektor Petev imao je na konferenciji za novinare riječi poštovanja za protivnika, ali kako je istakao, očekuje da njegova selekcija odigra odgovorno.

"Godinama pratim reprezentaciju Crne Gore, tako da svako ko dođe ovdje, nije mu lako. Svjesni smo šta nas čeka, ali mi imamo naš cilj. Crna Gora je jako dobra reprezentacija, to se vidi i po rezultatima, tako da će sutra biti jedna zanimljiva utakmica", kazao je Petev.

Na pitanje ko je favorit, bh. selektor nije mogao reći ko ima prednost uoči meča.

"Na svakoj utakmici zavisi kako ćeš se zalagati, na koji način ćeš igrati, koliko bodova sakupiti. Bitno je sutra da odigramo odgovorno i ja sam siguran ako to ispunimo, vratićemo se nazad sretni", kazao je Petev.

Napadač Smail Prevljak takođe očekuje neizvjesnu utakmicu.

"Crna Gora je dobra reprezentacija, imaju kvalitet i krasi ih borbenost. Sigurno da će i domaći teren biti prednost. Ipak, došli smo i mi da napravimo neki dobar rezultat, tako da će biti izjednačene snage", kazao je Prevljak.

Nakon što je u prethodna dva meča postigao po gol, postavlja se pitanje da li će biti starter u sutrašnjem meču.

"Dao sam dva pogotka, sigurno da imam samopouzdanja. Trener je taj koji odlučuje ko će da igra, ja sam spreman 100 posto", kazao je Prevljak.

Meč Crna Gora - BiH na programu je sutra od 20.45 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. U drugom meču iste grupe, sastaće se Rumunija i Finska.

federalna.ba/AA

reprezentacija BiH Fudbalska reprezentacija BiH Ivaylo Petev Crna Gora
Cetinje Crna Gora pucnjava
0 14.08.2022 10:56
žrtve Crna Gora ubistvo BiH Telegram telegram saučešća
0 13.08.2022 18:29
Crna Gora Cetinje trodnevna žalost
0 13.08.2022 09:13
Aleksandar Vulin Srbija Crna Gora
0 13.08.2022 08:59