Milak predsjednica GV-a Livno, izglasano privremeno financiranje

Nakon četiri neuspješna pokušaja danas su u petom nastavku konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća konačno izabrani i imenovani predsjednica i dopredsjednik gradskog parlamenta, a odmah potom je i na izvanrednoj sjednici usvojena odluka o privremenom financiranju za prvi kvartal tekuće godine u iznosu od 1,7 milijuna maraka.

Nakon tajnog glasovanja sa osvojenih 17 glasova SDP-ova Hana Milak imenovana je za predsjednicu, a s povjerenjem iskazanim od strane 16 vijećnika i dopredsjednik Ivan Penić iz HDZ-a 1990. 

- Konačno, rekao bih, doista svima nam je bilo već napeto i u iščekivanju, ali svaki vijećnik ima pravo i biti suzdržan i glasati za i protiv, i to je njihovo. Nadam se da su konačno shvatili da je vrijeme da to otkočimo - kazao je za FTV gradonačelnik Livna Darko Čondrić (HDZ BiH).

- Nas čeka veliki posao. Danas smo na vanrednoj sjednici usvojili privremenu odluku o financiranju, mislim da je to bilo ključno, ali to je samo mali korak u onome što nas čeka - istaknula je predsjednica Milak, a gradonačelnik Čondrić dodao:

- Ono što je meni najvažnije da proračunski korisnici, uposlenici Grada i općine i drugih ustanova pri Gradu ne ostanu duži period bez primanja i bez plaća.

Danas je Livno prvi put u svojoj povijesti imenovalo ženu za predsjednicu Vijeća. Na službama je da čim prije pripreme prijedlog proračuna kako bi odluka o privremenom financiranju imala što kraći rok.

federalna.ba/Željka Mihaljević

Livno Gradsko vijeće Livno
Livno Bosansko Grahovo UG „Građanke“
0 17.04.2021 15:59
Livno
0 31.03.2021 21:57
Livno PUŽ Put u život Down sindrom
0 27.03.2021 14:05