Perez: Mbappe popustio pod političkim i ekonomskim pritiscima
(Izvor: EPA/CHRISTIAN BRUNA)

Perez: Mbappe popustio pod političkim i ekonomskim pritiscima

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez rekao je da je fudbaler Paris Saint Germaina Kylian Mbappe popustio pod političkim i ekonomskim pritiscima i obnovio ugovor sa francuskim klubom. "Uvijek je govorio da mu je san da igra za Real Madrid, a prije oko dvije sedmice situacija se promijenila zbog političkog i ekonomskog pritiska", rekao je Perez u emisiji "El Chiringito", prenio je danas France presse.

Perez je istakao da je Mbappe ostao u PSG-u prije svega zbog političkog pritiska.

"To, plus novac i promijenio je mišljenje. Kada se nađete u takvoj paničnoj situaciji, pokušavate da izađete iz nje na bilo koji način. Razumijem to, jer nije lako kada te pozove predsjednik Republike", dodao je Peres.

Mbappe i francuski predsjednik Emmanuel Macron razgovarali su telefonom prije nego što je fudbaler donio odlulku o produžetku ugovora sa PSG-om.

Napadač je zahvalio na dobrom savjetu Macronu, dok je francuski predsjednik rekao da je Mbappe napravio izbor po svojoj savjesti.

"Ovdje je teško razumjeti da kralj Španije zove klub... To je veoma teško razumjeti... Također vjerujem da to nije baš dobar znak za ostale klubove u Franucuskoj", rekao je Perez.

On je rekao i da je pritisak vršio i Katar, čiji je fond vlasnik PSG-a od 2011.

Perez je ostavio mogućnost da 23-godišnji fudbaler u budućnosti postane član Reala. "Sada ne, jer ovaj Mbappe nije onaj Mbappe. Ali, ako se to promijeni, u životu se stvari 1.000 puta okrenu", istakao je Perez.

Mbappe je sa PSG-om produžio ugovor do 2025. godine.

federalna.ba/Beta

Kylian Mbappe Florentino Perez
Arsene Wenger CONMEBOL sport fudbal nogomet Kylian Mbappe
0 15.06.2022 09:39
Mauricio Pochettino Kylian Mbappe PSG Paris Saint-Germain
0 28.04.2022 19:10
Paris Saint-Germain Kylian Mbappe fudbal
0 08.03.2022 08:30
Kylian Mbappe karijera
0 16.02.2022 10:24
Kylian Mbappe PSG Real Madrid
0 07.02.2022 09:42