Otvoreno Livanjsko kulturno ljeto

Svečanim otvorenjem Livanjskog kulturnog ljeta, žitelji Livna, njihovi gosti i turisti uplovili su u tradicionalnu manifestaciju koju već jedanaestu godinu organiziraju gradonačelnik i Grad Livno.

Održavanje omiljene ljetne kulturne manifestacije počelo je s livanjskom mladošću, nastupom mažoret sekcije Plesnog kluba Paganini. Posjetitelji su svojom brojnošću već na samom početku pokazali koliko su željni druženja i kulturnih sadržaja.

„Sve sam ostavila da dođem ovdje. Ovo je jednom godišnje i onda svako malo se nešto dešava u našem gradu, a našem gradu treba da se nešto dešava jer svi su otišli negdje i onda nam treba malo ovako, malo da se podigne“, govori Slavica Gotovac

Stipe Antunović došao je iz Njemačke: „Upravo sam radi ovakvih događanja dolazio u grad navečer, jer uvijek je bilo nešto interesantno, muzika, pjesme i tako. Evo, vidim, ovaj put ima folklor i vratio sam se da vidim i to šta je. Livnjak sam, pa vuče srce uvijek nazad“.

 

„Livno je poznato po svojoj kulturnoj tradiciji i Livanjsko kulturno ljeto je jedan doprinos toj istoj tradiciji, svake godine se upotpunjuje novim sadržajima. Sve u svemu – dobro“, poručuje Draga Krešo.

Ove godine manifestacija je koncipirana na drugačiji način, proširena je i dulje traje.

„Znamo da niz manifestacija kroz ljetne mjesece ima u našem gradu, što kulturnih, sportskih, folklornih, nekakvih promocija knjiga - kroz javni poziv dali smo svima priliku da se jave, uključe, da iznesu svoju ideju, što možda mi ne prepoznajemo, da uključimo i u Livanjsko kulturno ljeto. Doista je interes bio veliki“, kaže gradonačelnik Darko Čondrić (HDZ BiH).

Predsjednik Turističke zajednice Livna Nikola Periša ističe kako su nastojali zadržati kvalitet: „Opet kažem - ne radimo mi ovo za neku masu, nego radimo za ljude kojima je stalo do kulture i Livanjskog kulturnog ljeta“.

Godinu siromašnu kulturnim zbivanjima ova će manifestacija obilno dopuniti. Počelo je s mažoretkinjama, nastavilo s kupreškim „Ivančicama“ i posuškom klapom „Grga“, a pomno birani glazbeni, kazališni, književni i likovni sadržaji trebali bi zadovoljiti najrazličitije ukuse.

federalna.ba

Livanjsko kulturno ljeto Livno