Otvorene pete Travničke pozorišne svečanosti
(Izvor: Ilustracija)

Otvorene pete Travničke pozorišne svečanosti

U Travniku su izvedbom predstave "Dječaci Pavlove ulice", otvorene pete Travničke pozorišne svečanosti.

Zbog preporučenih mjera ove godine publika u ograničenom broju moći će uživati samo u izvedbama amaterskih dramskih ansambala sa područja Srednjobosanskog kantona.

Iako bez uobičajenih gostujućih pozorišta, te brojne publike koja je predhodnih godina uživala u sedmodnevnom programu, Travničke pozorišne svečanosti nastoje sačuvati duh nekada po amaterskom teatru prepoznatljivom gradu.

"Mnogo znači što smo se vratili na scenu i što smo opet počeli raditi i u ograničenim uslovima, a vjerujem da je i našim dragim posjetiocima jako drago da ipak, pa i u ovim uslovima, mogu doći i posjetiti kulturni događaj", istakao je Matej Baškarad, član OO Travničkih pozorišnih svečanosti.

Čast da otvori svečanosti pripala je predstavi "Dječaci Pavlove ulice". Riječ je o dječijem klasiku mađarskog pisca Ferenca Molnara, koji je doživio adaptaciju u izvođenju Dječjeg dramskog studija travničkog Centra za kulturu.

"Za nas to znači praksa, vježba se još više, a šta mi znamo? Možda neko gleda i predstava mu promijeni neke vidike i možda se preispita i to je vrijedno", kazala je Adna Dautović. članica Dramskog studija/centra za kulturu Travnik

Program Travničkih pozorišnih svečanosti, koje će trajati samo dva dana koncipiran je tako da bude raznovrstan, te da uz pojavu nekih modernih formi, bude dovoljno interesantan i djeci i odraslim.

federalna.ba/Sanela Sojtarić

Travničke pozorišne svečanosti predstava Travnik
Toplotni udar vrućine Travnik JU Dom zdravlja Travnik
0 05.08.2022 19:54
Dani dijaspore Travnik Jadranka Winbow
0 04.08.2022 21:44
dijaspora Travnik BiH Dani dijaspore
0 03.08.2022 17:53
Travnik Dani dijaspore
0 01.08.2022 19:20
Plava voda vodovod Zenica Travnik
0 29.07.2022 17:37