Otvorena izložba Ernesta Markote 'Greccio - Božić Franje Asiškoga'
(Izvor: Fena/Mario Lončar)

Otvorena izložba Ernesta Markote 'Greccio - Božić Franje Asiškoga'

U sklopu manifestacije "Božiću u susret" u Gradskoj galeriji KIC-a u Tomislavgradu u petak je otvorena izložba Ernesta Markote pod nazivom "Greccio – Božić Franje Asiškoga".

O izložbi su govorili fra Marko Kepić, koji je napisao predgovor katalogu izdanom za ovu izložbu, kao i kustos gradske galerije Tomislav Vučemil dok je izložbu otvorio gvardijan Franjevačkog samostana u Tomislavgradu fra Bože Milić.

Fra Marko Kepić kazao je tom prigodom kako autor posjeduje veliku stvaralačku energiju koja mu omogućavaju gledanje i onoga što se ne vidi, a što na različite načine određuje ljudsko djelovanje.

Po riječima samog autora, izložba je nastala u povodu 800. obljetnice otkako je sveti Franjo prikazao prve jaslice u Grecciu, koje se do danas slave na sličan ili identičan način.

Svoju viziju Franjinih jaslica i samoga mjesta Grecca koju je osobno doživio u svojoj mašti autor je, kaže, prenio na platno, od samoga prikaza Franje i jaslica do odlaska na samo mjesto jaslica.

Sinoćnji program upotpunili su Mirjan Bukmir iz Mostara i Luka Bubaloiz Ljubuškoga, koji su publiku razveselili prigodnim adventskim i božićnim pjesmama.

federalna.ba/Fena

Ernest Markota Greccio – Božić Franje Asiškoga Tomislavgrad
Tomislavgrad požar
0 31.03.2024 16:36
Tomislavgrad Noć muzeja
0 27.01.2024 09:52
krijumčarenje ljudima migranti Granična policija Bosne i Hercegovine Kamensko Tomislavgrad
0 26.01.2024 16:54