videoprilog Samre Tufek (Federacija danas)

Otvoren Sajam 'Dani trešnje' u Mostaru

Više od tri stotine izlagača učestvuje na Sajmu “Dani trešnje“, koji je uz prisustvo brojnih delegacija i gostiju, otvoren danas u Mostaru, u Bosni i Hercegovini. Riječ je o sajmu privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma, koji ove godine ima svoje 20. izdanje. Partner Sajma je Vlada Crne Gore. Naglasak je i ove godine na promociji starih zanata, te je i ovog puta organizovano niz predavanja o različitim temama.

“Jako važno je kazati da nakon dvije godine pandemije 'Dani trešnje' sijaju punim sjajem. Sajamski prostor je do kraja ispunjen. Potrudili smo se i naišli na zadovoljstvo izlagača. Ove godine na početku propagiramo hercegovačku trešnju, koja je brend. Hvala Vladi Crne Gore koja je omogućila dolazak brojnih izlagača iz ove zemlje. Vraćamo pokidane veze“, izjavio je direktor sajma Salem Bubalo.

Osim Crne Gore, značajan partner Sajma “Dani trešnje“ je i Sjeverna Makedonija.

“Manifestacija pruža priliku da Obrtnička komora Sjeverne Makedonije potpiše sporazum o saradnji i prijateljstvu s Federacijom Bosne i Hercegovine. Posebno važna poruka je da će djeca vrtića iz Mostara potpisati sporazum sa djecom iz vrtića Sjeverne Makedonije. Djeca su poručila da ih pustimo da sami uspostavljaju veze i prijateljstva“, naglasio je Bubalo.

Sajam će biti zatvoren u nedjelju. Ovo je inače 20. po redu Sajam “Dani trešnje“, a održava se nakon dvije godine pauze koju je uzrokovala pandemija COVID-19.

federalna.ba/AA
Dani trešnje Mostar
Koledž ujedinjenog svijeta Mostar Federalni radio
0 13.08.2022 16:35
Federalni radio Mostar
0 13.08.2022 16:32
Dan mladih Mostar
0 12.08.2022 20:18
Mostar Mostarski aerodrom
0 11.08.2022 18:45