Otklanjaju se posljedice nevremena u Srbiji, jedna osoba nastradala

Otklanjaju se posljedice snažnog nevremena koje je u utorak zahvatilo Srbiju, a jedna ženska osoba nastradala je u Somboru kada je na vozilo u kojem je bila palo drvo, prenosi Radiotelevizija Srbije.

Najteže je bilo u Novom Pazaru gdje je proglašena izvanredna situacija.

Načelnik Odjeljenja za izvanredne situacije u tom gradu Ismail Dupljak ističe kako su se na nekoliko mjesta izlile rijeke Raška, Jošanica te Trnavica koja je sinoć napravila i najviše problema.

Sva raspoloživa mehanizacija i dalje je na terenu, a iz Odeljenja za izvanredne situacije kažu da je šteta velika, ali da je građani mogu prijaviti na broj 1985. Vatrogasci-spasioci intervenirali su u tom gradu dvadesetak puta.

Podatak s jedne meteorološke stanice kaže da je u Novom Pazaru na pojedinim mjestima palo 65 litara kiše za sat vremena.

Tijekom nevremena koje je zahvatilo Beograd palo je 24 litra kiše po metru kvadratnom, ali nevrijeme nije prouzrokovalo veću materijalnu štetu. No u Mirijevskom bulevaru i Šejkinoj ulici, iza polnoći propao je asfalt na parkingu zgrade. Također, jaka kiša prouzrokovala je zastoj u prometu u nižim dijelovima grada.

U Požegi i Čačku padao je grad veličine oraha i pričinio veliku štetu na usjevima i voćnjacima. U Požegi su se izlili bujični potoci. 

federalna.ba/Fena

nevrijeme stradali Srbija
Italija vrućine stradali
0 15.07.2024 11:44
Srbija Egipat Aleksandar Vučić Abdel-Fattah al-Sisi
0 13.07.2024 14:43
Dragan Stojković Piksi selektor Srbija
0 12.07.2024 13:56
genocid izvještavanje Srbija Republika Srpska
0 12.07.2024 12:04